Şehit Necmettin Öğretmen İçin 4. Yıl Mesajları

Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz için yayımlanan mesajlar:

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY:

”Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” 8 aylık öğretmenken eli kanlı terör örgütü tarafından şehit edilen öğretmenimiz #NecmettinYılmaz’ı şehadetinin 4. yıl dönümünde dua ve minnetle yad ediyor, vatanımız uğruna şehit düşmüş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU:

“Ömrünün baharında, toprağa düşen bir öğretmen, bir evlat ve toprak olan hayaller… Necmettin Öğretmenim; gözün arkada kalmasın, seni Şehit eden PKK’ya, göz açtırmıyoruz ve mücadelemiz, son nefesimize kadar devam edecek. Şehit Necmettin Yılmaz Öğretmene rahmet ve minnetle…”

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK:

“Yutkunamadığınız zamanlar vardır hani. Kalbinizin sızladığı, gözlerinizin dolduğu, adını her andığınızda boğazınızın düğümlendiği… Eve diye çıkıp da varamadığınız… Emanetin, bu mesleğe senin gibi emek veren meslektaşlarında Necmettin Öğretmenim! Ruhun şad olsun…”

GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLİ HACI OSMAN AKGÜL:

“Bölücü terör örgütü tarafından 4 yıl önce kaçırılarak Şehit edilen hemşehrimiz, kardeşimiz #NecmettinYılmaz öğretmenimizi rahmetle yâd ediyoruz. Mekanı Cennet, makamı âli olsun. #Unutmayacağız”

GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLİ CİHAN PEKTAŞ:

“Bölücü terör örgütü tarafından 4 yıl önce kaçırılarak Şehit edilen hemşehrimiz, kardeşimiz #NecmettinYılmaz öğretmenimizi rahmetle yâd ediyoruz. Mekanı Cennet, makamı âli olsun. #Unutmayacağız”

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN:

“Necmettin Yılmaz… Kalemden korkanlar 4 yıl önce onu şehit etti. Hain teröristlerin kurbanı olmasaydı, bugün 28 yaşında öğrencileriyle bir arada olacaktı. Unutmadık, unutturmayacağız öğretmenim.”

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN:

“4 yıl oldu… Öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra Tunceli’de kaçırılarak şehit edilen, Hemşehrimiz Şehit Necmettin Yılmaz öğretmenimizi unutmadık, unutmayacağız. Ruhun şâd, mekânın cennet olsun…”

TORUL KAYMAKAMI ÖMER SAİD KARAKAŞ:

“Bundan tam dört sene önce öğrencilerine karnelerini dağıtıp yola çıkan, memleketimiz Torul’a dönüş yolunda Tunceli’de kaçırılarak şehit edilen #necmettinyılmaz öğretmenimizi, rahmetle anıyoruz. Unutmadık, Unutmayacağız !!!”

TORUL BELEDİYE BAŞKANI EVREN ÖZDEMİR:

“Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ı saygı ve rahmetle anıyorum.”

ŞİRAN BELEDİYE BAŞKANI MUTLU ÖZEL:

“4 yıl önce öğrencilerine karnelerini dağıtıp memleketine giderken , terör örgütü pkk tarafından Tunceli’de kaçırılarak şehit edilen Necmettin Yılmaz öğretmenimizi şehadetinin sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Ruhun şâd, mekânın cennet olsun.”

İYİ PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI ALİ ATEŞ:

“16 Haziran 2017’de Tunceli’de hain terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve 18 Temmuz 2017’de şehit edilen 23 yaşındaki öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ı saygı ve minnetle anıyorum.”

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK:

“16 Haziran 2017 Cuma günü Tunceli Pülümür Vadisi’nde hain terör örgütü PKK tarafından aracının kurşunlanıp, yakılması sonrasında şehit edilen ve naaşı uzun aramalardan sonra 12 Temmuz 2017 tarihinde bulunan Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ı rahmetle anıyorum. Aradan geçen 4 yıla rağmen içimizdeki acı halen ilk günkü gibi taze durmaktadır. İçeride ve dışarıda güvenlik güçlerimizin ülkemizin birliğini, beraberliğini ve menfaatlerini korumak için canla, başla mücadele ettiği bu zorlu dönemlerde milletimizin birliğinin, bütünlüğünün daim olmasını temenni ediyorum. Ülkemizdeki çocuklarımızın ve gençlerimizin cehaletten kurtulması adına mücadele eden Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ı şehadetinin 4’üncü yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyor, ailesi ve yakınlarına tekrardan başsağlığı dileklerinde bulunuyorum. Rabbim, şehidimizin mekânını cennet eylesin, ailesine de sabırlar versin.”

İSTANBUL GÜDEF GENEL BAŞKANI BAYRAM DEMİR:

“Necmettin Yılmaz, 14 Aralık 1993’te Gümüşhane’nin Torul ilçesi Demirkapı köyünde ailesinin 4 çocuğundan ikincisi olarak dünyaya geldi. Meslek hayatına 2015-2016 eğitim öğretim yılında Torul’un Altınpınar İlkokulunda ücretli sınıf öğretmenliği yaparak başlayan Necmettin öğretmen, 2016’da Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Çiftçibaşı İlkokuluna atandı. 16 Haziran 2017 tarihinde Görev yaptığı Şanlıurfa’dan memleketimiz Gümüşhane’ye gelirken Tunceli-Erzincan karayolunun Pülümür ilçesi kesiminde PKK’lı teröristlerce aracı yakıldıktan sonra kaçırılan Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ın cansız bedenine 27 gün sonra 12 Temmuz tarihinde Pülümür çayında ulaşılmıştı. O günden bu güne acımız hep taze, unutmadık, unutmayacağız. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Şehadetinin ardından çeşitli kurumlarda ismi yaşatılan Necmettin Yılmaz Öğretmenimizin adı, Milli Eğitim Bakanlığınca Siverek’teki görev yaptığı okul, Torul’daki imam hatip lisesi ile yurdun çeşitli yerlerindeki kütüphanelere ve Tunceli’de bir bulvara verildi. İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu ( GÜDEF) olarak Memleketimizin her köşesindeki hiçbir vatansever evladını unutmayacağımız gibi, Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmazı da unutmadık unutmayacağız GÜDEF olarak değerlerimizin yaşatılması konusunda her zaman kuşaklar arası köprü olma vazifemizin bilinci ve sorumluluğu ile hareket edeceğimizi kamuoyunun bir kez daha bilmesini isteriz. Bu duygu ve düşünceler ile Şehidimiz Necmettin Yılmaz Öğretmenimize bir kez daha yüce Allahtan rahmet ve ailesi, yakınları ve tüm sevenleri başta olmak üzere, milletimize, memleketimize ve tüm hemşerilerimize baş sağlığı diliyoruz.”