Şehit Necmettin Öğretmen Torul’da Kabri Başında Anıldı

Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz, defin günü yıldönümü olan 16 Temmuz 2021 Cuma günü Gümüşhane’nin Torul İlçesi’nin Demirkapı Köyünde kabri başında anıldı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyü İlkokulu Öğretmeni Gümüşhaneli Necmettin Yılmaz; yaz tatili için ailesinin yaşadığı Gümüşhane’nin Torul ilçesi Demirkapı köyüne gelirken 16 Haziran 2017 Cuma günü Tunceli Pülümür Vadisinde hain terör örgütü PKK’nın eli kanlı teröristleri tarafından aracının kurşunlanıp yakılması sonrasında  şehit edildi. Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ın cesedi  uzun süren aramalardan sonra 12 Temmuz 2017 tarihinde Tunceli Pülümür çayında bulundu. Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz, 16 Temmuz 2017 Pazar günü Torul ilçe merkezinde yapılan dini törenin ardından aynı gün ailesinin yaşadığı Torul Demirkapı köyünde defnedildi.

Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ın defin günü yıldönümü olan 16 Temmuz 2021 Cuma günü Torul Demirkapı kıöyündeki kabri başında yapılan anma programına Gümüşhane Valisi Kamuran Vali Taşbilek, Torul Kaymakamı  Ömer Said Karakaş, Torul Belediye Başkanı Evren Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, Torul Jandarma Komutanı Murat Bolak, Torul Müftüsü Recai Öğük, Şehit öğretmenin annesi Gülay, babası Hamit, kardeşi Yahya, abisi Ahmet Yılmaz ile 15 Temmuz Gazisi Yaşar Parlak ve Necmettin öğretmenin meslektaşları ile vatandaşlar katıldı. Programda Kur’an okunup dua edildi.

Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın kabrine karanfil bırakıp dua eden Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Dün 15 Temmuz’du. Bütün milletimizle, 81 ilimizde olduğu gibi Gümüşhane’de de aynı duygularla, aynı güzellikle Türkiye geçilmez diyerek, Türkiye’yi geçilmez kılan bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla, minnetle ve şükranla yad ettik. Bugün de değerli öğretmenimiz, evladımız, kardeşimiz Necmettinimizin eğitim yolundayken hain terör örgütü mensuplarınca şehit edilişinin sene-i devriyesi vesilesiyle annesi, babası, kardeşleriyle ve ailesiyle birlikte beraber olmak, onlara taziye dileklerimizi iletmek, seneyi devriyesinde onlarla beraber olmak maksadıyla bugün buradayız. Şehidimizin annesine babasına, ailesine bütün milletimizin başsağlığı dileklerini iletiyoruz. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın, Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlarımızın annemize, babamıza ve ailemize selamlarını iyi dileklerini ve tekraren taziye dileklerini iletmek istiyorum. Necmettin öğretmenimizin, Aybüke kızımızın şahsında bütün şehitlerimizi, vatanı vatan yapmak, bayrağı dalgalandırmak, milletin birliğinin devamını sağlamak noktasında can vere, her biri birer bayrak olan şehitlerimizi ve bu uğurda mücadele ederken yaralanan gazilerimizi minnet ve şükran duygularımızı yad ediyorum”