ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR GÜMÜŞHANE’DE YAŞAYACAK

Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanmakta olan Orman Haftası münasebetiyle düzenlenmesi planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 3 bin 150 fidanın dikim töreni 6 Nisan 2017 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Karşıyaka Tabiat Parkı’nın yanında 40 dönümlük alanda oluşturulan Şehit Ömer Halisdemir Hatıra Ormanı’nda gerçekleştirilen fidan dikim törenine, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Tuncay Dinç, GTSO Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri, öğrenciler ve Orman Teşkilatı personeli katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende, Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Tuncay Dinç’in açılış konuşmasının ardından yaptığı konuşmada, şehrin en önemli gelir kaynaklarının madencilik, tarım ve hayvancılıkla birlikte turizm olduğunu, onun için de şehri ve coğrafyayı güzelleştirmek için her türlü çalışmayı yapmaları gerektiğini kaydeden Sayın Valimiz, “Hem Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüz hem de Orman İşletme Müdürlüğümüzün çok güzel çalışmaları var. Bunların artarak devam etmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Karşıyaka Tabiat Parkı’yla Süleymaniye Mahallesi’ni İl Özel İdaresi vasıtasıyla birleştirecek yol yapacaklarını, bu havzada bir metrekare bile ağaçlandırılmamış alan kalmayacağını kaydeden Sayın Valimiz, “Özellikle sonbaharda Zigana renk cümbüşüne bezeniyor. Burası da aynı coğrafya ve bu renk cümbüşünü burada da sergilememiz lazım. Dikeceğimiz bazı ağaçlar da çınar yapraklı akçaağaç ve ıhlamur gibi sonbaharda o güzelliği veren ağaçlar olacak.” dedi.

Konuşmanın ardından Vali Okay Memiş ve davetliler, fidanları toprakla buluşturarak, can sularını verdiler.