SEVİLEN EĞİTİMCİ HÜSEYİN TÜRKFİLİZ DE EMEKLİ OLDU

Gümüşhane’nin sevilen Eğitimcisi Hüseyin Türkfiliz de emekli oldu.

Hüseyin Hoca emekliliği nedeniyle bir veda mesajı yayımladı.

Hüseyin Türkfiliz Hoca’nın vedea mesajı şöyledir:

VEDA

30 Ekim 1986 tarihinde Gümüşhane Dumlupınar İlköğretim Okulunda Tarih Öğretmeni olarak başladığım öğretmenlik mesleğinden, AFK Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni olarak 16 Temmuz 2020 tarihi itibarı ile emekli oldum.

Geçen 33 yıl 7 ay 15 günlük görev süremde Gümüşhane’de olmak üzere, Dumlupınar İlköğretim Okulunda, AFK Anadolu Lisesinde, Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesinde, Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ( Turizm Otelcilik ML ) kadrolu;  Ticaret Meslek Lisesinde, Gümüşhane Lisesinde, Sağlık Meslek Lisesinde ise görevlendirme ile öğretmenlik yaptım. Birlikte çalıştığım idarecilerden, öğretmenlerden, öğrencilerden, velilerden ve diğer çalışanlardan hep destek gördüm. Her birine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Öğretmen, okul müdür yardımcısı, okul müdürü ve en son yine öğretmen olarak tamamladığım memuriyetimin en değerli yılları, öğretmen olarak görev yaptığım yıllardı. Bu süreçte çok insan yetiştirdik. Bugün Türkiye’nin her ilinde her meslekten öğrencilerimin bulunması, en büyük gurur kaynağımdır.  Bazı öğrencilerimin çocuklarının da öğretmeni olmak, onları veli olarak karşılamak başka güzeldi. Hatta bazı öğrencilerimle, öğretmen oldukları için, aynı öğretmenler odasını paylaşmak daha da güzeldi.

Her başlangıcın sonu olduğu gibi, benim için de devlet memurluğu sona erdi. Severek yaptığım öğretmenlik mesleğinden buruk, fakat gururlu bir şekilde ayrılıyorum.

Yaşadığımız salgın dolayısı hiçbir kurum ve kuruluşa uğrayıp vedalaşma fırsatım olmadı. Bu konuda özürlerimin kabulünü istirham ediyorum. Görev sürem içerisinde tanıdığım öğrencilerime, öğrenci velilerine, birlikte çalıştığım tüm mesai arkadaşlarıma ve yolumuzun bir şekilde kesiştiği herkese (varsa) hakkımı helal ediyorum. Sevgi, saygı ve hürmetlerimle… Sağlıcakla kalın, Allah’a ısmarladık.

Hüseyin TÜRKFİLİZ

Emekli Öğretmen

HABERE YORUM / HÜSEYİN HOCA’NIN ARDINDAN

Hüseyin Hocam’la uzun süre beraber çalıştık. Gümüşhane Milli Eğitim Müdür Yardımcılığım döneminde Hüseyin Hoca bizim için bir kurtuluş simidi idi. Pozitif bakış açısı ve maharetli çalışmalarıyla eğitimin her sorununun çözümüne daima katkı sağlamıştır.

Mütavazi kişiliği, irfanı, bilgi donanımı ile örnek bir eğitimci olan Hüseyin Hocam herşeyden öte güvenilen bir dost, bir yiğit arkadaştır. Hüseyin Hoca yanınızda ise her zaman kendinizi kuvvetli hissedersiniz.

Hüseyin Türkfiliz Hocamla 5 yıla yakın da Gümüşhane Kent Konseyi’nde de birlikte çalıştık. hep bize zenginlik kattı.

Gümüşhane eğitiminin bel kemiklerinden Hüseyin Türkfiliz Hocamız 33 yıllık tertemiz bir meslek hayatı sonrası aldığı kararla emekli oldu.

Görev süresinde hep öğrencilerine örnek olan milli ve manevi değerleri öğrencilerine yaşayarak aktaran Hüseyin Türkfiliz Hoca’nın emeklilik döneminde de her zaman eğitime katkı sunacağına olan inancımız tamdır.

Şahisyeti ile de ailevi yaşantısı ile de her zaman örnek olan Hüseyin Hocam’ın emeklilik kararının hayırlı olmasını diliyorum.

Güle güle Hüseyin Hocam güle güle…

YORUM: HASAN PİR