SGK borçlarının ödenmesi için son gün yarın

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gümüşhane İl Müdürü Eyyüp İslamoğlu, SGK borç yapılandırmasının ödeme için son günün 31 Mart olduğunu söyledi.

7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası Primi (GSS), işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacaklar, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar ve Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar yeniden yapılandırıldığını hatırlatan İslamoğlu, yapılandıran ve peşin ödeme yolunu tercih edenlerle Bağ-Kur kapsamında durdurulan sigortalılık sürelerinin ihyasına ilişkin ödemeler için 31 Mart 2021 tarihinin son gün olduğunu, borçların ödenmemesi halinde yapılandırma hükümlerinden yararlanma hakkının kaybedileceğini kaydetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Müdürü Eyyüp İslamoğlu, “Borçlarını yapılandırılan ve peşin ödeme yolunu tercih edenler ile taksitle ödeme yolunu seçenlerin ilk taksit ödeme süreleriyle yine aynı kanun uyarınca Bağ-Kur kapsamında durdurulan sigortalılık surelerinin ihyasına ilişkin yapılacak ödemelerin süresi 31 Mart 2021’de sona ermektedir. Peşin ödeme yolunu tercih etmiş olan borçlular. 7256 sayılı Kanun uyarınca ödemeleri gereken tutarları, en geç yarına kadar ödememeleri veya aynı tarihe kadar peşin ödeme taleplerini taksitle ödeme talebine dönüştürüp ilk taksit ödemesini de yine en geç 31 Mart 2021’e kadar yapmamaları halinde yapılandırma hükümlerinden yararlanma hakkını kaybedeceklerdir. Yapılandırma borçlarının ikinci taksiti ise 30 Nisan tarihine kadar ödememeleri gerekmektedir” diye konuştu.

İslamoğlu, 5510 sayılı Kanunun 60/ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortası tescili yapılmış olup gelir testine hiç başvurmayanların yarına kadar gelir testine başvurmaları halinde genel sağlık sigortası  primleri, gelir testi sonucuna göre ilk tescil başlangıç tarihinden itibaren tahakkuk ettirileceğinden o güne kadar gelir testi yaptırmamış vatandaşların birikmiş tüm GSS prim borçlarının silinmesi veya primlerin devlet tarafından ödenebilmesi için 31 Mart 2021’e kadar ikametgahlarının bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek gelir testi başvurusunda bulunmalarının önem arz ettiğini vurguladı.