SIFIR ATIK PROJESİNİN GÜMÜŞHANE TANITIMI YAPILDI

Tema Vakfı Gümüşhane Temsilciliği, “Sıfır Atık ” çalışmaları kapsamında il geneli 112 okuldan gelen öğretmenlere http://www.sifiratiktema.org internet sitesinin tanıtımını yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tema Vakfı işbirliğinde, Tetra Pak Türkiye’nin destekleriyle uygulanan “Sıfır Atık Eğitim Projesi ile çocukların, doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları edinimi ve atık yönetimi konularında farkındalık geliştirilmeleri sıfır atık yaklaşımını tanımaları hedeflendi.

Gümüşhane Valiliğinin 20.11.2019 tarihli oluru ile Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde 112 okuldan seçilen 112 öğretmene, Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral tarafından “Sıfır Atık Eğitimi” verilip, sifiratiktema.org internet sitesinde sunulan eğitim portalının tanıtımı yapıldı.

Oral, öğretmenlere yaptığı sunumlarda “geri dönüşümün önemini, lakin insanların geri dönüştürülemeyecek kadar çok atık ürettiğine dikkat çekti.

Oral sözlerine ” sifiratiktema.org adresinde bulunan, Sıfır Atık Eğitim portalını öğretmenlere ayrıntılı bir şekilde anlattık. Her öğretmenin aynı sunumu, kendi okullarında ki diğer öğretmen arkadaşlara da yapmasını istedik. Böylelikle bütün öğretmenlerin, portalı kullanarak, sınıflarında, Sıfır Atık Eğitiminin verilmesini sağlayabiliriz.

” İlgili Bakanlıklarımız ve Vakfımızın hedefleri doğrultusunda Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yürüttüğümüz çalışmalarda, il genelinde her düzeyde ki tüm öğrencilerimizin Sıfır Atık Eğitimini vermiş olacağız” dedi.

“sifiratiktema.org adresine, ülke genelinde ki bütün öğretmenlerin kayıt yaptırabileceğini kaydeden Oral, sıfır atık konusunda duyarlılık gösteren Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’e ve eğitim organizasyonunun yapılmasında büyük emek harcayan Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

KAYNAK: TEMA GÜMÜŞHANE28.12.2019