ŞİRAN FEN LİSESİ’NDEKİ OLAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, yapımı devam Şiran Fen Lisesi İnşaatında 03.02.2019 tarihinde meydana gelen çökme olayını yerinde inceledi.

Beraberinde
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Halil İbrahim Zeybek, Şiran Kaymakamı
Osman Oğuz Ekşi, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, İl Özel
İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi
Doğan, AFAD Müdürü Mesut Bayrak, Gümüşhane Üniversitesi İnşaat ve
Jeoloji Bölümü öğretim görevlileri ve ilgili kurum müdürleri
incelemelerde bulundu.

Vali Taşbilek: “Meydana gelen bu olayda hiç bir can kaybı yaşanmaması sevindirici lakin bu aşamada artık neler yapabiliriz, bir daha böyle olaylar yaşamamak için ne gibi önlem ve tedbirler alırız ona bakacağız.” Diyerek yetkilerle görüştü.

OLAY

13.280.000 TL bedelli Şiran Fen Lisesi İnşaatı 2015 yılı yatırım programına alınarak 16 derslikli okul binası, 200 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu ve spor salonu ile birlikte 15.01.2015 tarihinde ihale edildi. İhale Etken Gayrimenkul İnş. San. Ltd. Şti. üzerinde kaldı. Fiziki gerçekleşme %95 oranında tamamlandı.

03.02.2019 tarihinde çevre istinat duvarlarının bazı bölümlerinde çökme, devrilme ve kapalı spor salonu çatısında ise çökme meydana geldi.

İDARİ İNCELEME BAŞLATILDI

Olayın oluş şekliyle ve sebebiyle ilgili olarak Vali Taşbilek’in talimatıyla Gümüşhane Üniversitesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü teknik elemanlarından müteşekkil teknik inceleme ve araştırma komisyonu kurulmuş, Vali Yardımcısı başkanlığında da idari araştırma başlatıldı.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği)