Şiranlı kadınlarla Kete, kuşburnu ve lavanta konuşuldu

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü ile Şiran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde kadın kooperatifine destek çalışmaları kapsamında çevrim içi toplantı gerçekleştirildi.

Şiran ilçesinde kuruluş aşamasında olan kadın kooperatifine destek amaçlı başlatılan çevrimiçi toplantıya Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü temsilen bölüm hocalarından Öğr. Gör. Rıfat Pir katıldı.

Toplantıya ayrıca Gümüşhane Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Hizmetleri Birim Sorumlusu Sosyolog Ferdiye Demir ve Şiran İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Elif Karabulut katılım sağladı. Gerçekleştirilen toplantıda kurum temsilcilerine proje kapsamında geliştirilmesi düşünülen “kete, kuşburnu, lavanta” gibi yöresel ürünlerin üretim ve servis süreçleri ile ilgili birtakım bilgiler aktarıldı. Yaklaşık 1 saat süren toplantı, ikincisinin düzenlenmesi planlanarak tarafların karşılıklı iyi niyet dilekleri ile sona erdi.

Kuruluş aşamasındaki kadın kooperatifi için Gümüşhane Üniversitesi olarak her türlü desteği verdiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek konuya ilişkin şunları söyledi: “Bilindiği üzere Şiran ilçemizde kuruluş aşamasını tamamlamak üzere olan kadın kooperatifimiz için üniversite olarak desteklerimizi sürdürmekteyiz. Yöresel ürünler ağırlıklı olarak yapılacak üretim ve servis süreçleri üniversitemizde alanında uzman hocalarımızın tavsiyeleri neticesinde bir işbirliği oluştuğunu görmekteyiz. Bu anlamda projede yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Kooperatifimizin hayırlara vesile olmasını diler, emeği geçen herkesi kutlar, verimli sonuçlar alınmasını temenni ederim.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ – 24.05.2021