Sokak Ekonomisini ve Mikro Girişimciliği Okul Müdürlerine Anlattı

Giresun Üniversitesi öğretim üyesi Yardımcı Doç. Dr. Osman Sirkeci, Global Sokak Ekonomisi Mikro girişimcilik ve İş Fırsatları konulu program sunumu yaptı. Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda 19 Temmuz 2018 Perşembe günü düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Danışmanı Büşra Tosunoğlu, Şube Müdür […]

Giresun Üniversitesi öğretim üyesi Yardımcı Doç. Dr. Osman Sirkeci, Global Sokak Ekonomisi Mikro girişimcilik ve İş Fırsatları konulu program sunumu yaptı.

Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda 19 Temmuz 2018 Perşembe günü düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Danışmanı Büşra Tosunoğlu, Şube Müdür Adem Doğan, Zigana mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hamit Tanış ve okul ve kurum müdürleri katıldı.

Doç. Dr. Osman Sirkeci, “Yaptığı sunumda Küresel Sokak Ekonomisi`nin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Sokak ekonomisi, günlük yaşamın ve geleceğin de ayrılmaz parçasıdır. Sokak ekonomisi, piyasa ekonomisinde dışsallaştırılmış aslında sistemin temel fonksiyonlarındandır.  Sokak ekonomisi, piyasa ekonomisinin aksaklıklarının tamircisi, noksanlıklarının gidericisidir.  Sokak ekonomisi, dar gelirlinin yegâne tedarikçisidir. Sokak ekonomisi, piyasa ekonomisinin koruyucusu ve uzayan ömrünün garantisidir. Sokak ekonomisi, piyasa ekonomisinin hizmetkârı ve otomatik motivatörüdür. Sokak ekonomisi düşük maliyetli birincil istihdam kaynağıdır.  Sokak ekonomisi, düşük maliyetli, mikro ölçekli kütlesel ürün ve hizmet üretiminin ve dağıtımının güvencesidir. Sokak ekonomisi yapılan yardım ve destekleri misliyle faydaya dönüştürmektedir.  Sokak ekonomisi en yaygın girişimcilik okuludur. Sokak ekonomisi, serbest piyasanın sıfır bürokrasi ile en kolay girişimcilik sektörüdür. Sokak ekonomisi girişimcilik ikliminin doğum yeri ve yaşam alanıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nde Osmanlı döneminden kalma zabıta görevlerini düzenleyen kanunlar ile belirlenen sokaktaki faaliyetler dünyanın çeşitli ülkelerinde son yıllardaki yeni düzenlemelerle de hukuki statüye kavuşmaya başlamış bulunmaktadır.” Dedi

Yaklaşık iki saat süren sunumun ardından İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Doç. Dr. Osman Sirkeci’ye plaket vererek teşekkür etti.

(Kaynak: Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Bürosu)

 

Exit mobile version