Sorunlarını Vali Tanrısever’e aktarma konusunda bu haftanın şanslı köyleri Alçakdere ve Yağmurdere köyleri oldu

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, her Cuma gerçekleştirdiği köy ziyaretleri kapsamında kent merkezine en uzak köylerden Alçakdere ve Yağmurdere köyünde incelemelerde bulundu, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Beraberinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cemil Bayram’la ilk olarak Alçakdere köyüne giden Vali Tanrısever’i köy muhtarı ve vatandaşlar karşıladı.

Denizden 2 bin 300 metre yükseklikteki köyde vatandaşların taleplerini dinleyerek acil yapılması gerekenler konusunda ilgili kurum müdürlerine talimat veren Vali Tanrısever, daha sonra köylülerin şehitlik dediği tarihi mezarlıkta incelemelerde bulunup dua etti.

Köylülerden Vali Tanrısever’e teşekkür

Köylülerin büyük önem verdiği ve hikayeleriyle bilinen Ali Suyu olarak bölgesine de vatandaşlarla birlikte sarp araziden yürüme giden Vali Tanrısever, bir kayanın içerisinden çıkan ve soğukluğuyla ünlü suyun tarihiyle ilgili vatandaşlardan bilgi aldı. Vatandaşlar tarihte ilk kez bir Vali’nin bu bölgeye geldiğini belirterek Vali Tanrısever’e teşekkür etti.

“Bu ilk ama son görüşmemiz olmayacak, yine geleceğim”

İlk kez Alçakdere köyüne geldiğini fakat son olmayacağını kaydeden Vali Tanrısever, “Bu ilk ama son görüşmemiz olmayacak, yine geleceğim” ifadelerini kullanırken köylülerin taleplerine karşın “Ben üzerime düşeni yapayım siz de kendi üzerinize düşeni yapın ve gençleri buralara getirin. Çocuklarımız töresini, atasını toprağını bilsin” diye konuştu.

Vatandaşların yol, içme suyu ve diğer sorunlarıyla ilgili taleplerini dinledikten sonra Yağmurdere köyüne geçen Vali Tanrısever, muhtarlık binasında muhtar ve vatandaşlarla buluştu. Daha sonra köydeki kamu binalarında incelemelerde bulunan Vali Tanrısever, kendisiyle hatıra fotoğrafı çekilmek isteyen vatandaşların bu talebini geri çevirmedi.

Hemen her köyde karşılaştığı çocuklara hediyeler veren Vali Tanrısever, Yağmurdere köyündeki çocukların oyun parklarının tamiriyle ilgili taleplerine de kayıtsız kalmayarak ilgililere hem onarım hem de parkın yanındaki yola hız kesici koyulması noktasında talimatını verdi.

Haber Kaynağı: Gümüşhane Valiliği – 28.06.2024