STK’lar, Milletvekillerimiz Akgül Ve Pektaş’tan Ne İstiyor?

HASAN PİR

Gümüşhane gibi küçük illerde milletvekillerinin çok önemli bir misyonu vardır. Vatandaşlarımız iyi günlerinde de, kötü günlerinde de özellikle iktidar partisi milletvekillerinin hep kendilerini aramalarını, hal hatır sormalarını isterler. Bu nedenle de tarih boyunca Gümüşhane milletvekilliği yapanların hemen hemen hepsi yıllar sonra bile köy köy, mahalle mahalle Gümüşhane’nin her köşesini genciyle, yaşlısıyla tanırlar, unutmazlar.

Gümüşhane gibi küçük illerde, milletvekilleri açısından bir diğer önemli mecburiyet de ilde faaliyet gösteren STK’larla hiç değilse ayda bir istişare, bilgi alış verişi toplantıları yapmaları gereğidir.

Yoğun pandemi döneminde yapılamayan bu toplantıları Gümüşhane STK’ları milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş’tan bekliyor.

Belki bir kamu kurumu salonunda, belki bir otel salonunda ilde aktif faaliyet gösteren yaklaşık 30 STK temsilcisi ile milletvekillerimizin yapacakları bilgi alış veriş toplantıları Gümüşhane için çok önemli aktivitelerdir.

Her şeyden önce Gümüşhane’nin sürekli gündeminin içinde olan ve gündemi yaşayan STK temsilcileri sayın milletvekillerimize bu toplantılarda düşüncelerini aktarma fırsatı bulacaklardır. Diğer taraftan, böyle bir toplantıda söz alıp düşüncelerini sayın milletvekillerine aktarmış olmak insanımız için çok önemli bir sosyal mutluluktur.

Milletvekillerimizin STK temsilcileriyle yapacakları toplantıların ikinci önemli tarafı da Gümüşhanelilerin, hükümetin Gümüşhane ile ilgili olarak ne düşündüğünü, hangi proje ve programların planlandığını bizzat iktidar milletvekillerinden duymaları ve doğru bilgiye ulaşmaları olacaktır.

Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş, elbette Gümüşhane’yi boş bırakmıyor, sık sık geliyorlar ama, konu ettiğimiz STK toplantılarını normal gelişlerden ayırmak gerekir.

Sayın milletvekillerimizin AK Parti teşkilatlarını ziyaret edip, yine AK Parti il ve ilçe yöneticileriyle şehirde esnaf ziyaretleri yapmaları elbette çok güzel bir olay. Ama, STK’lar kendilerine de zaman ayrılmasını istiyor. Ülkede ve Gümüşhane’de ne olup bittiğini doğrudan Sayın Akgül ve Sayın Pektaş’tan duymak istiyorlar.

Bu toplantılara siyasi ayrım yapılmadan aktif faaliyet içindeki tüm STK’ların temsilcileri çağrılmalıdır.

Bu toplantılarda, sayın milletvekillerimiz de kendi teşkilat mensupları dışında bir başka ağızdan Gümüşhane’yi dinleyip, tahlil etme imkânı bulmuş olacaklardır.

Güzel günler dileğiyle.