“SÜLEYMANİYE MAHALLESİ MEYDAN DÜZENLEME PROJESİ” KABUL EDİLDİ

Gümüşhane Belediyesi’nin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (DOKA) sunduğu Süleymaniye Mahallesi (Eskişehir) Meydan Düzenleme Projesi onaylandı. Turizmde destinasyon yönetimi kapasitesinin ve sürdürülebilir turizm uygulamalarının geliştirilmesi 2020 programı kapsamında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulan Süleymaniye Mahallesi (Eskişehir) Meydan Düzenleme Projesi’nin sözleşmesi imzalandı. Belediye Başkan Ercan Çimen TR90/20/ST/0045 Ref. Nol’u Meydan düzenleme proje için şunları söyledi:   “Eski […]

Gümüşhane Belediyesi’nin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (DOKA) sunduğu Süleymaniye Mahallesi (Eskişehir) Meydan Düzenleme Projesi onaylandı.

Turizmde destinasyon yönetimi kapasitesinin ve sürdürülebilir turizm uygulamalarının geliştirilmesi 2020 programı kapsamında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulan Süleymaniye Mahallesi (Eskişehir) Meydan Düzenleme Projesi’nin sözleşmesi imzalandı.

Belediye Başkan Ercan Çimen TR90/20/ST/0045 Ref. Nol’u Meydan düzenleme proje için şunları söyledi:

  “Eski yerleşke Süleymaniye mahallesi İlimiz turizminde önemli bir yere sahiptir, ancak bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin toplanacakları, buluşacakları fotoğraflar çektirebilecekleri bu alan bakımsız ve ihtiyaca cevap verememektedir. Eski Gümüşhane yerleşkesi şimdiki şehir merkezine 4 km mesafede yer almaktadır. Projemiz ile tarihi bölgenin meydanı konumundaki bu alan yeniden düzenlenecektir. Meydan bölgedeki kültür sanat ve diğer faaliyetler için kullanılabilecek tek mekân konumundadır. Projemiz sayesinde etraftaki çamurdan kurtarılacak, arnavut taş kaplama, yeşil alan, ahşap oturma terasları otobüs durakları umuma açık tuvaletler, açık pergoleler, döküm aydınlatmalar, bölgede üç farklı kültürün bir arada yaşamasını  (Türk-Ermeni- Rum )  karakterize eden rölyef kabartma heykel ve çeşme yaptırılacaktır” dedi.

Projeyi hazırlayan Avrupa Birliği Büro Sorumlusu Erkan Duman ise; “İlin turizmden daha fazla pay alması ve alınan bu payın sektörde yer alan bütün paydaşlara olabildiğince eşit dağılması sektörel sürdürülebilirlik kadar, toplumsal yasamın devam ettirilmesinde de önemli bir faktördür, bununla birlikte tarihi yerleşim alanında yasayan halkın da yaşam kalitesi artırılarak kent içinde kalıcılaşmasına ve kentin yaşayan bir kent olarak sürdürülebilirliğinin sağlanması gerekmektedir. Eskişehir Meydanı Peyzaj düzenlemesi projesini hazırlarken daha önce Budapeşte ve Viyana Belediyeleriyle uyguladığımız  “City Aesthetics” deneyimlerimizden yararlandık. 1-İmaj ve Kimlik 2-Çekim ve Güzergâh 3-Rekreasyon 4-Esnek Tasarım 5-İç çember ve Dış Çember 6-Erişilebilirlik, temaları ana eksenimiz oldu.” dedi.

Exit mobile version