TARİHİ YAYLA ŞENLİKLERİ KAZIKBELİ İLE DEVAM ETTİ

Türkiye’nin en ünlü yayla şenliklerinden biri olan Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Söğüteli köyünün Kazıkbeli yaylasında yapılan tarihi geleneksel şenliklerin bu yılki etkinliği 22 Temmuz 2018 Pazar günü yapıldı. Daha önceki günlerde de yine Kürtün ilçesine bağlı olan tarihi Kadırga ve Güvende yayla şenlikleri yapılmıştı.

Kazıkbeli yayla şenliğinde konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yayla kültürünün bölge için önemine değinerek: “Milletvekillerimizle beraber karar aldık. Kaymakamlarımız, Belediye başkanlarımız, il özel idaresi ekibi ve muhtarlarımızla beraber önce yol dedik. Yol bizim için çok önemli. Bu bölgede ulaşım çok önemliydi. Güvende’nin yolunu komple betonladık. İlçe merkezine kadar. Yaklaşık 47 kilometrelik bu yolu Kürtün’den Kazıkbeli’ne kadar asfaltını komple tamamladık. Yayla civarındaki bütün köylerin yollarını da asfaltlıyoruz. İnşallah bir ay içerisinde hepsini bitireceğiz. Arkadaşlarımız sizin için çalışıyor. Tilkicek-Kazıkbeli arasını komple beton yol yapacağız. Sapmazdan Karadere, Beytarla arasını da asfaltını tamamlayacağız. Sizleri daha konforlu, daha güzel bir şekilde seyahat edebileceğiniz yollara kavuşturacağız” dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül de şenliğin birlik beraberliğe vesile olmasını dileyerek, “Özelliklede 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı nasıl birlik ve beraberlik oluşturduğumuzu ve o birlik ve beraberlik sayesinde ülkemizin bu hain girişiminden nasıl kurtulduğunu görmüş ve yaşamış olduk. Bundan sonra da birlik ve beraberliğimizi daim kılarak ülkemize her türlü darbeye ve girişimlere karşı yine bir ve beraber olacağız. Ülkemizi küresel güç olup bütün mazlum milletlerin yaşamasına ve güçlenmesine sahip çıkacağız. Ben huzurlarınızda Valimize ve Garnizon Komutanımıza 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yılında bölgemizde var olan terör unsurunun elebaşını ve yardımcısını bertaraf ettikleri için teşekkür ediyorum. Yani 15 Temmuz’da bize iki tane leş hediye ettiler. Huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yakın bir zamanda hiçbir köyümüzün yol-su sıkıntısı kalmayacak diye bir planlama yapıldı” şeklinde konuştu.

Şenliğe Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Kürtün Kaymakamı Ekrem Çeçen, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya,  Gümüşhane il Jandarma Komutanı Cezayir Danışan, bürokratlar ve yöre halkı ile çok sayıda çevre il ve ilçelerden vatandaşlar katıldı.

(Haber kaynağı: Gümüşhane Valiliği)