Tekke Belediye Başkanı Demirkıran’ın İçme Suyu Mutluluğu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

30 Haziran 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Tekke Belediye Başkanı Demirkıran’ın İçme Suyu Mutluluğu

Giriş Tarihi: 30 Haziran 2024 - 22:23

Son Güncelleme: 30 Haziran 2024 - 22:24

Gümüşhane’nin merkeze bağlı beldesi iken önceki yıllarda nüfusunun azalması  gerekçesiyle beldelik statüsünden köy statüsüne düşen Tekke köyü, mahkeme kararıyla yeniden belde statüsüne kavuşunca  Mart 2024 ayı başında Gümüşhane Valiliği’nce Tekke Belde Belediye Başkanlığı’na  Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Demirkıran atanmıştı. Demirkıran ilk belediye seçimlerine kadar Belediye Başkanı olarak görev yapacak.

Belediye başkanlığı görevine getirilmesi sonrasında Tekke Beldesi’nin yeniden imar ve ihyası için yoğun çalışmalara başlayan Demirkıran, bugün de Tekke Beldesi’nin su sorununun çözülmesinde önemli bir adım attı.

Gümüşhane  merkez belediyesine içme suyu verecek olan Bahçeçik Barajı’nın Tekke Beldesi sınırları içinde yer alması nedeniyle  Tekke Beldesi’nin de bu barajdan içme suyu almasını isteyen Başkan Demirkıran bugün bölgeye gelen yetkililerle görüştü.

Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu,  DSİ Bölge Müdürümüz Fatih Kişi, Bölge Müdür Yardımcıları Ümit Yayla, Olcay Çubukçu ve Gümüşhane DSİ Şube Müdürü Baki Yalçın’ında bulunduğu heyetin Bahçeçik Barajı ile ilgili inceleme ve değerlendirmelerine katılan Tekke Belediye Başkanı Kemalettin Demirkıran, sosyal medya hesabından bugün yaptığı paylaşımda şu açıklamayı yaptı: “Bahçecik Barajı’ndan ilimize sağlanacak olan içme suyundan Tekke Beldemiz’in de yararlanması noktasında, DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Mv. Sayın Celalettin Köse ve İl Başkanı Sn Mehmet Emin Erdoğdu’nun da destekleriyle ilk somut adımı attık. İlimiz ve Tekkemiz için hayırlı olur inşaallah.”

image_print

HABERLER