Telefon Dolandırıcılarının Son Taktiğine Dikkat… - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Telefon Dolandırıcılarının Son Taktiğine Dikkat…

Giriş Tarihi: 23 Temmuz 2024 - 12:16

Son Güncelleme: 23 Temmuz 2024 - 12:19

Geçen hafta Gümüşhane’de telefon dolandırıcılığı ile pek çok vatandaşımızı arayan ve bir vatandaşımızdan ise yaklaşık 500 bin Tl’lik altın dolandıran şebeke bu hafta da yine vatandaşlarımızı arayarak dolandırıcılıklarına devam etti.

Bugün sabah saatlerinde bir vatandaşımızı arayıp Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü’nde komiser  olduğunu söyleyen dolandırıcı yeni bir taktik geliştirerek vatandaşımızın güvenini kazanmak için, konuşma devam ederken, vatandaşımıza  telefonun tuş takımından 1,5,5 numaraları tuşlayıp, 155 polis merkezinden kendilerini sorabileceğini söyleyerek güven oluşturma taktiği uygulamaya başladı.

1, 5, 5 numaralarını tuşlayan vatandaşımız yine aynı telefonun ve aynı şebekenin bir başka kişisi ile görüştü. 1,5,5 numaralarını  tuşlaması sonrası çıkan kişi daha önceki arayan kişinin gerçek komiser olduğunu, kendi arkadaşları olduğunu belirterek komiserin istediği bilgileri vermesini söyleyerek  vatandaşımızda  güven oluşturmaya çalıştı.

VATANDAŞIMIZA 1,5,5 NUMARALARI TUŞLATIP, “155 POLİS ÇAĞRI MERKEZİNİ” ARADIM GÜVENİNİ VERMEK İSTİYORLAR

Dolandırıcılar, yeni bir taktik olarak, konuşma devam ederken  vatandaşlarımıza 1,5,5 numaraları taşlatarak kendileriyle ilgili şüpheleri ortadan kaldırma taktiğini uygulamaya başladılar.

ARKADAŞLARININ İKAZ VE UYARISI SONUCU VATANDAŞIMIZ DOLANDIRILMAKTAN SON ANDA KURTULDU

30 dakika boyunca vatandaşımızı konuşturup dolandırmaya çalışan şebeke, maksatlarına ulaşamadı. Yanında bulunan arakadaşlarının ikaz ve uyarısı sonucu vatandaşımız dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

VATANDAŞLARIMIZ KESİNLİKLE KANMAMALIDIR

Bu yeni dolandırıcılık taktiğine de vatandaşlarımız kesinlikle kanmamalıdır.

Gümüşhane Valiliği ve İçişleri Bakanlığı birimleri sürekli olarak vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyor. Vatandaşlarımız yaşdıkları dolandırıcılık olaylarını en kısa zamanda güvenlik birimlerine ve adli makamlara haber vermelidir.

image_print

HABERLER