TEMA Gönüllüleri Gümüşhane’de bir araya geldi

TEMA Vakfı, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 15 ilden gönüllüleri ile Gümüşhane’de Bölgesel Gönüllü Toplantısı’nda buluştu.

Türkiye’nin 81 ilinde çalışmalar gerçekleştiren TEMA Vakfı, 2018 yılının üçüncü Bölgesel Gönüllü Toplantısı’nı 5 Mayıs’ta Gümüşhane’de düzenledi. Türkiye’nin 15 farklı ilinden gelen yaklaşık 220 TEMA Gönüllüsü Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantıda, TEMA Vakfı’nın 2018 yılına ilişkin çalışmaları değerlendirildi.

Gümüşhane’deki Bölgesel Gönüllü Toplantısı’na Gümüşhane il protokolü ile TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Genel Müdür Oben Akyol, Genel Müdür Yardımcıları Başak Yalvaç Özçağdaş ve Dr. Hikmet Öztürk, Genel Merkez çalışanları, Gümüşhane İl Temsilcisi Yusuf Oral, TEMA Vakfı İl Temsilcileri, İlçe Sorumluları, Genç TEMA Başkanları ve gönüllüler katıldı.

Biz bu topraklarda umut yeşerten kocaman bir aileyiz

Toplantıda konuşan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Bölgesel Gönüllü Toplantılarımızın üçüncüsünü bu yıl Gümüşhane’de gerçekleştiriyoruz. Gümüşhane’de ülkemizin Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 15 şehrinden gelen gönüllülerimizle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Biz Türkiye’nin dört bir yanında başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları korumak için 26 yıldır mücadele veren, bu topraklarda umut yeşerten kocaman bir aileyiz” dedi. Bölgedeki illerde yürütülen çalışmaların her türlü koşulda, TEMA Vakfı gönüllülerinin büyük özverisiyle gerçekleştiğini belirten Deniz Ataç “Çalışmalarımızda gönüllülerimizin çok önemli katkıları var. Bugüne kadar TEMA Vakfı’nın çalışmalarına destek veren tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Onların değerli katkılarıyla ülkemizin dört bir yanında umut yeşertmeye devam edeceğiz” dedi.

TEMA Vakfı Genel Müdürü Oben Akyol ise “Çalışmalarıyla bu topraklarda umut yeşerten TEMA Vakfı’nda doğa için çarpan gönüllü kalplerle birlikte büyük bir heyecanla çalışıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından 700 bin gönüllüsü bulunan TEMA Vakfı’nda, gönüllülerimizle birlikte birbirinden başarılı ve güzel işlere imza atmaya devam edeceğimize inanıyorum” dedi.

Program kapsamında TEMA Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hikmet Öztürk’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Karadeniz Bölgesinde Ekoturizm ve Doğa Koruma Çalışmaları” konulu panelde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kandazoğlu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Oğuz Kurdoğlu gönüllüleri bilgilendirdi. Sunumlar katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Program Karaca Mağarası gezisinin ardından sona erdi.