Temel Yılmaz’ın Ardından

HASAN PİR

Ölüm’ün öldürülemediği bir imtihan dünyasında yaşıyoruz.

Ölüm karşısındaki insan acizliğini Şair Cahit Sıtkı Tarancı 35 yaş şiirinde güzel özetlemiş. Şair diyor ki:

Neylersin ölüm herkesin başında.

Uyudun uyanamadın olacak.

Kimbilir nerde, nasıl, kaç yaşında?

Bir namazlık saltanatın olacak,

Taht misali o musalla taşında.

Dün Kelkit’te taht misali o musalla taşında bir dostumuzu, bir abimizi daha ebedi hayata uğurladık.

Kelkit’in ve Gümüşhane’nin yiğit evladı, 22. Dönem AK Parti Gümüşhane Milletvekili, Kelkit eski Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’ın ve hepimizin abisi Temel Yılmaz, bu dünya ömrünü tamamlayıp, Yüce Rabbimizin vadettiği ahiret yolculuğuna çıktı. Allah (c.c) rahmeti ile muamele etsin, makamını, mekânını cennet etsin.

Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim’inde kati hükmü söylüyor “Her nefis ölümü tadacaktır”.  Temel Abi de ölümü tadanlar arasına girmiş oldu. Çok sevdiği Rabbine, Peygamberimize, anasına, babasına ve diğer sevdiklerine kavuştu.

***

Temel Yılmaz Abimle tanışmamız öğretmenlik yıllarında başladı. Yaklaşık 40 yıllık bir abi kardeş birlikteliği.

Temel Yılmaz’ın sırlarını paylaştığı belki nadir kişilerden biri olmanın hem mutluluğunu hem de bu hatıralarla yalnız kalmanın hüznünü yaşıyorum.

Temel Yılmaz, iyi bir dost, vefalı bir dost, mert bir dost idi. Merhamet abidesiydi, onur abidesiydi.

Uzun yıllardır rahatsız olmasına rağmen hiçbir gün halinden şikâyetçi olmadı. Her zaman hayata kaderî teslimiyetle bakan Temel abi, İnşallah bu teslimiyet ve tevekkül imtihanını kazanmış olarak Rabbinin huzuruna çıktı.

***

Ölüm gerçeği Allah’ın takdiriyle bir sebebe bağlı olarak tecelli ediyor. Kimi hastalıktan, kimi trafikten, kimi afetlerden, kimi salgınlardan ölüyor. Âlemlerin Rabbi, ölüm imtihanını böyle halk etmiş. Sebepler vasıtasıyla ölümü tecelli ettirmiş. Diğer geçmişlerimiz gibi, Temel Yılmaz abimiz de bu dünya imtihanını tamamladı.

Kaçınılmaz olan ölüm gerçeği karşısında biz, Rabbimizin bize vadetti ölüm sonrası ebedi hayatta sevdiklerimizle beraber oluşun müjdesini düşünmeliyiz.

Rahmetli Necip Fazıl’ın dediği gibi;

Ölüm güzel şey budur perde ardından haber

Hiç güzel olmasaydı ölür müydü peygamber.

Ölümün soğuk yüzüne rağmen yüce dinimizin verdiği güzel mesajlar ölüm gerçeği ile yüzleşirken ruhumuza rahatlık veriyor. Bakın ne güzel mesajlar:

“Ölümü veren Allah’tır. Hayat vazifesinden O terhis eder, külfet-i hizmetten âzâd eder. Hayat-ı fâniyeden, hayat-ı bâkiyeye alır. Ölüm idam değil, hiçlik değil, fenâ değil, firak-ı ebedî değil, yokluk değil, tesadüf değil, Fâil-i Hakîm-i Rahîm olan Allah (c.c.) tarafından bir terhistir, bir tebdil-i mekândır. Saadet-i ebediye tarafına, vatan-ı aslîlerine bir sevkiyattır. Yüzde doksan dokuz ahbabın mecmaı olan âlem-i berzaha bir visal kapısıdır.”

Temel Yılmaz abimize tekrar Allah’tan rahmet, Yılmaz ailesine başsağlığı diliyorum.

Ruhu için Elfatiha.