Teşvik Çalışması İçin Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı Gümüşhane’ye Davet Edilmeli

Teşvik Çalışmaları için Sayın Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı en kısa zamanda Gümüşhane’ye davet edilmelidir. Yoksa Tren kaçmak üzeredir bunu herkes bile…

Ankara’da, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Başkanlığı’nda 28 Eylül 2016 Çarşamba günü yapılan Teşvik toplantısında Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane illerinin durumu görüşüldü.

Basına yansıyan bilgilerden  ilgili toplantıda; ağırlıklı olarak AK Parti Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı’nın  hazırladığı sunu katılımcılara sunulmuş ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da, bölgesel teşvik çalışmalarında Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı’nın çalışmalarından yararlanacaklarını belirtmiştir.

HABERE YORUM

Hasan Pir

Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı’nın, katılımcılara sunduğu “Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane İçin Yeni Öneriler” başlıklı 16 sayfalık sunusunu İnceleme fırsatım oldu.

Sayın Ilıcalı çok güzel bir çalışma yapmış.

Sayın ılıcalı daha önce Erzurum, Erzincan ve  Bayburt illeri üzerinde “BÖLGESEL KAKINMA PLANI RAPORU” hazırladığı için Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini çok iyi biliyor. Ama, Gümüşhane ile ilgili doğrudan bir saha çalışması olmamış. Bu nedenle;  Sayın Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı’nın Gümüşhane’yi tanıması ve teşvik paketi ile ilgili çalışmalar yapması için Gümüşhane’ye davet edilmesi gerekir. Ya da Sayın Ilıcalı’dan randevu alınarak, kendisi ile görüşülmelidir.

Kalınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın ifadelerinden anladığımız kadarıyla Sayın Ilıcalı’nın çalışmaları Teşvik Paketi için Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane için önemli bir referans olacaktır. Bu nedenle Sayın Ilıcalı’nın Gümüşhane ile ilgili olarak özellikle Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın İsmail Akçay’la görüşmesinde yarar vardır. Ayrıca ilin diğer paydaşları ile de görüşmesi yararlı olacaktır.

Bu bağlamda; Sayın Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı en kısa zamanda Gümüşhane’ye davet edilmelidir. Yoksa Tren kaçmak üzeredir bunu herkes bile…

Diğer taraftan, Teşvik paketi gibi çok önemli olan bir çalışmada mutlaka yeni milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın görüşleri önemli olduğu gibi, eski milletvekillerimizin de görüşü alınmalıdır. Sayın Oltan Sungurlu, Sayın Lütfi Doğan,  Sayın Bedri Yaşar, Sayın Sabri Varan, Sayın Temel Yılmaz, Sayın Yahya Doğan, Sayın, Kemalettin Aydın, Sayın Feramuz Üstün, Sayın Mustafa Canlı’nın da görüşleri alınmalıdır.

Sonuç olarak demek istiyorum ki; TEŞVİK konusunda, Gümüşhane’de Sayın Valimiz Okay Memiş ve  Sayın Milletvekillerimiz  Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş, Sayın Belediye Başkanımız Ercan Çimen ve GTSO Başkanı Sayın İsmail Akçay’in organize edeceği bir toplantı acilen yapılmalı, ilçe yetkilileri, ilgili STK lar toplanmalı ve ortaya çıkacak görüşler tek bir rapor haline getirilerek ilgililere sunulmalıdır.

Ne yapılacaksa Tren kaçmadan yapılmalıdır…

NOT:  Erzurum Palandöken Gazetesi;  Ankara’daki teşvik sunusunun sahibi Erzurum Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı’nın  22 Eylül 2016 tarihinde Teşvik paketi ile ilgili Erzurumlu bir grup gazeteci ile toplantı yaptığını yazdı. Sayın Ilıcalı, diğer illerin(Erzincan, Bayburt, Gümüşhane) gazetecileri ile de toplantı yapsaydı çok iyi olacaktı. Ama, henüz vakit geçmiş değil, Sayın Ilıcalı’nın bu illerin gazetecileri ile de toplantı yapmasını arzu ederiz.