TİCARİ TAKSİ SÜRÜCÜLERİ İLE ÜST DÜZEY TOPLANTI

Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, kent merkezinde faaliyet gösteren ticari taksi sürücüleri ile değerlendirme ve bilgi alış-verişi toplantısı yaptı.

Karayollarındaki trafik kazalarına etken kural ihlallerinin önlenerek, sürücü ve yolcularda “Trafik Güvenliği Bilinci” nin yaygınlaştırılması ve ticari taksi sürücülerinin  trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkartılmasının hedeflendiği toplantıya 27 ticari taksi sürücüsü katıldı.

Toplantıda Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli ve  İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü personeli de hazır bulundu.            

Ticari taksilerde seyahat eden vatandaşlarımızın güvenilir hizmet almalarını sağlamak ve yaşanabilecek sorunları en aza indirmek önem arz etmesi nedeniyle yapılan toplantıda ticari taksi sürücülerinin uyması gereken genel trafik kuralları, araçlarında bulundurulması gereken belgeler, taşıma ücretleri, taksimetre kullanımı ve tarifesi, trafikte saygı ve sürücü-yolcu iletişimi gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda konuşan Gümüşhane İl Emniyet Müdürü  Ömer Faruk Karataş; Gümüşhane’de ulaşım hizmetlerinde vatandaşlarımızın ticari taksileri yoğun olarak kullandığı bu sebeple ticari taksi sürücülerinin trafik kurallarına en üst seviyede riayet etmeleri  ve diğer sürücülere örnek olmaları gerektiğini söyledi. Vatandaşların can güvenliğinin birinci öncelikleri olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Karataş, “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” projesi başta olmak üzere devam eden diğer  projelere  ticari taksi sürücülerinin  destek vermelerini ve trafik kültürünün    geliştirilmesini istedi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BASIN BİRİMİ – 03.02.2020