TIP DÜNYASI GÜMÜŞHANELİ ÖĞRENCİLERİN EPİLEPSİ ALANINDAKİ PROJESİNİ KONUŞUYOR

Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi ekibi 17-22 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen TEKNOFEST fuarında “Epilepsi Nöbetlerinden Haberdar Olmak Mümkün Mü?” projesi ile kendi kategorisinde Türkiye birincisi olup 10 bin liralık para ödülü kazandı. 

Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi ekibine ödül ve madalyaları Cumhurbaşkanı
Yardımcısı Fuat Oktay tarafından verildi.

Kendi kategorisinde Türkiye birinciliğini alan Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi ekibi; Fen ve Teknoloji Öğretmeni Işıl Balki danışmanlığında öğrenciler Vildan Sena Kaya, Melih Ensar Tanış ve Sümeyye Gökçe Tanış’tan oluşuyor. 

Gümüşhane’ye birincilik getiren projede epilepsi hastalarının nöbet geçirip geçirmeyeceklerini kendilerinin fark edememelerinden hareket edilerek bu hastaların nöbetlerden önce haberdar edilebileceği bir sistem tasarlandı.

PROJEYE TIP DÜNYASINDAN OLUMLU
TEPKİ GELDİ

İstanbul Aydın Üniversitesi Kardiyoloji Bölümü/ Medicana Bahçelievler Hastanesi Kardiyoloji Bölümü / InnowayRG, CEO’su  Prof. Dr. Ayhan Olcay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları belirtti:

“Teknofestte Gümüşhane Bilim Mer. Işıl Balki, Vildan Kaya, Melih Tanış, Sümeyye Tanış’ın epilepsi hastaları için buluşu muhteşemdi. Destek sistemleri kurumların sadece ödül vermesi değil buluşçuları araması ve takip etmesine dönmeli.”

GÜMÜŞHANE EKİBİNİ BİZ DE TEBRİK EDİYORUZ

gumushanedenhaber.com ekibi olarak daha önce de bir çok başarıya imza atan Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi yönetimini, öğretmenlerini  ve proje ekibini tebrik ediyoruz.