TOBB Üniversitesi’nden ücretsiz mesleki uzmanlık eğitimi

Mesleki Uzmanlık Eğitimleri projesi; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan eğitimler ile taşınmaz ticareti ve motorlu kara taşıtı ticareti sektöründe faaliyet gösteren profesyonellerin mesleki yetkinliklerini arttırırken, yetki belgesi sürecinde de onlara destek olacak.

Mesleki Uzmanlık Eğitimleri projesi kapsamında Haziran ayından itibaren düzenli olarak gerçekleşecek eğitimler, sahibinden Akademi’de yer alan çevrimiçi eğitim platformu üzerinden canlı yayınlanacak. Dört farklı başlıkta ele alınacak olan Emlak Eğitimleri ve Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Eğitimleri; Yasal Mevzuat ve Formlar, İş Yönetimi, Müşteri İlişkileri, Dijital Platformlarda Pazarlama konularını kapsayacak. Bu sertifikayı alan emlak profesyonelleri, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında Yetki Belgesi almak için ihtiyaç duydukları üniversite onaylı 100 saatlik eğitim şartını sağlamış olacak.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, eğitimle ilgili: “Bakanlığımızın hayata geçirdiği yeni düzenlemelere üyelerimizin uyum sağlayabilmesi adına sahibinden.com ve TOBB ETÜ işbirliğinde ücretsiz eğitimler tasarladık. Bu mesleği icra eden veya bu alanda kariyer yapmak isteyen herkes 100 saatlik zorunlu eğitimi uzaktan alabilecekler. Dijital pazarlama, internet üzerinden ilan ve portföy takibi ve müşteri hizmetleri gibi içeriklerin yer aldığı eğitimin sonunda TOBB ETÜ tarafından verilecek başarı sertifikası ise mesleki yeterlilik başvurusunda kullanılabilecek. Motorlu kara taşıtı ticareti ve gayrimenkul danışmanlığı alanında faaliyet gösteren tüm üyelerimizin bu işbirliğinden istifade etmesini bekliyor sektörlerimize yönelik desteklerimizin devam edeceğini vurgulamak istiyorum” dedi.

Emlak ve ikinci el taşıt ticareti için Mesleki Uzmanlık Eğitimlerinin 7 Haziran’da başladığını ve bu eğitim programından tüm katılımcıların ücretsiz olarak faydalanabileceğini belirten GTSO Başkanı İsmail Akçay, ‘’Emlak için 100 saat, ikinci el taşıt ticareti için ise 35 saat olarak tasarlanan eğitimler programı online ortamda ücretsiz olarak sunulacak.

Emlak Uzun Programı:7 Haziran-13 Temmuz

Emlak Kısa Programı:14 Haziran-1Temmuz

İkinci el araç ticareti  Programı:14 Haziran-1Temmuz

İlgili eğitim programına katılmak isteyenlerin https://uzmanlik.com  adresinden kayıt yaptırarak, kullanıcı adı ve şifre ile eğitime katılabilecekler. Bu eğitim programını kaçıran üyelerin ise yıl içerisinde her ay düzenli olarak düzenlenecek programlara yeniden kayıt olabileceklerdir. TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Emlak ve ikinci el taşıt ticareti sektörü temsilcilerimiz adına hayata geçirmiş oldukları bu önemli protokol ve eğitim programı için teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

KAYNAK: GTSO BASIN BİRİMİ – 02.06.2021