TORUL DEMİRKAPI GRUP YOLUNDA GARABET…

Gümüşhane’nin Torul ilçesi Demirkapı grup yolunda bir grup gariplikler oluşunca biz de bu haberi fotoğraflı olarak yapmaya karar verdik.

DEV KAYA PARÇASI YOLUN ORTASINDA

Torul’u Demirkapı grup yoluna bağlanan  dağ yolunun Demirkapı – Dağdibi grup yoluna bitiştiği bağlantı kavşağında dağdan kopan ve ne zaman düştüğü bilinmeyen dev kaya parçası yolun tam ortasında durmuş. Allah’tan bu olayda herhangibir can ve mal kaybı yaşanmamış.

Dev kaya parçası kavşakta tam yolun ortasına düşmüş. 31 Mart yerel yönetim seçimleri günü kaya parçası yolun ortasında idi. Aradan 15 gün geçti (fotoğraf 13 Nisan 2019 günü çekildi) bu kaya parçası yine yolun ortasında duruyor. Kırılması ya da kaldırılması yönünde herhangi bir müdahale yapılmamış. Kavşak genişliğinden dolayı araçlar yolun boş kıısmlarını kullanarak geçiş sağlıyorlar.

Bu dev kaya parçası yoldan bakalım ne zaman kaldırılacak.

DEMİRKAPI – DAĞDİBİ GRUP YOLUNDA İKİ ÖNEMLİ NOKTADA UÇMA VAR

Demirkapı – Dağdibi grup yolunun iki ayrı noktasında yol altında uçmalar var. Bunlara bir an önce müdahale edilip uçmaların önlenmesi gerekir.

DEMİRKAPI – DAĞ DİBİ GRUP YOLUNDA YOLUN YARISINA YOL LEVHALARI KONULMUŞ YARISINA KONULMAMIŞ

Yine aynı grup yolundan bahsediyoruz. Yol boyunca bir noktaya kadar levhalar yerleştirilmiş ama bir noktadan sonra artık levha yok.

Özellikle Demirkapı köyü Kalcılar mahallesi çıkışı Dağdibi istikametinde  orman altında yer alan ilk köprü başında ikaz levhası olmadığından görüş mesafesi de özellikle geceleri kaybolduğundan geçtiğimiz yıllar Bayburtlu bir vatandaş köprünün başından suya uçmuştur. Bu tehlikeli köprü başına ve diğer levha konulmayan bölgelere de acilen levha konulması gerekir.

GRUP YOLUNDA PEK ÇOK KÖPRÜNÜN KORKULUĞU YOK

Adı geçen grup yolunda yapılışlarının üzerinden 50 yıllık zaman geçen köprülerin pek çoğunun korkulukları olmadığından hem yaya, hem de taşıt trafiği için tehlikeler oluşmaktadır.

HABERE YORUM

Çalışkanlığı, mütevaziliği, adaletli iş görmesi ve daha pek çok mümeyyiz vasfı ile tanınan ve sevilen Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin Genel Sekreteri Sayın Ekrem Akdoğan’ın bu olumsuzluklardan haberi olmadığını zannediyoruz. Çünkü; Ekrem Bey, duyduğu olumsuzluklara en kısa zamanda müdahale yaptırır.