Torul Köylüleri Bu Önemli Sorunun Çözümü  İçin Vali Tanrısever’den Yardım Bekliyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

30 Haziran 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Torul Köylüleri Bu Önemli Sorunun Çözümü  İçin Vali Tanrısever’den Yardım Bekliyor

Giriş Tarihi: 14 Mayıs 2024 - 11:58

Son Güncelleme: 14 Mayıs 2024 - 12:11

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’in gurbetteki Gümüşhanelilerin köylerinde ev yapmalarını kolaylaştırıcı çalışmalar başlatacaklarını açıklamaları sonrasında vatandaşlarımızdan Vali Tanrısever’e çok sayıda teşekkür mesajı geldi.

Gümüşhane basınında ve haber sitemizde de yayımlanan haber üzerine telefonla memnuniyetlerini ifade eden vatandaşlarımız Vali Tanrısever’e de teşekkürlerini ifade ettiler.

Vali Tanrısever’in son olarak Kelkit ilçe gezisinde yaptığı köy yerleşik alanları ile ilgili açıklaması sonrası Torul ilçemizden bizi arayan bir vatandaşımızın anlattıklarını biz de Sayın Valimizin dikkatine sunuyoruz.

VATANDAŞ 8 AYDIR BEKLİYOR

İstanbul’da ikamet eden Torul Güzeloluk köylü vatandaşımız 2023 yılında Torul Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği’ne müracaat ederek Güzeloluk küyünde  hazineye ait arsalardan satın almak üzere resmen müracaatta bulunuyor.

Torul Milli Emlak Şefliği de kısa sürede içinde  Güzeloluk köyündeki talep edilen arsaların ihaleyle satış konusu ile ilgili olarak mevzuat gereği DSİ, İl Özel İdaresi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gibi 7-8 kurumdan görüş soruyor.

Milli Emlak Şefliği’nin görüş sorduğu kurumların  biri hariç tamamından süresi içinde cevap geliyor ama Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden 8 aydır cevap gelmiyor. Cevap gelmeyince işlem tamamlanamıyor ve müracaatlı vatandaşımız mağdur oluyor.

Bizim de yaptığımız araştırmada Torul Milli Emlak Şefliği Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne ilgili konudaki yazıyı 02.08.2023 tarihinde yazmış. Gümüşhane İl Tarım Orman Müdürlüğü de 11.09.2023 tarihli yazı ile Torul Milli Emlak Şefliği’ne; “Müdürlüğün mera çalışmaları yaptığını, bu çalışmalar bittiğinde ancak  Milli Emlak Şefliği’nin isteğine bakılacağı” anlamına gelen bir cevap vermiş.

Ve bu yazışmalardan sonra 8 ay geçmesine rağmen, Gümüşhane Tarım İl Müdürlüğü Torul Milli Emlak Şefliği’nin yazısı ile ilgili herhangibir çalışma yapıp cevap vermediği için dosya tamamlanıp ihale yapılamıyor.

VATANDAŞIMIZ VALİ TANRISEVER’DEN YARDIM BEKLİYOR

8 Aydır yapılmayan çalışma ve verilmeyen cevap vatandaşı mağdur ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün vatandaşın hazineden yer alma ile ilgili isteğine  konu ile ilgisi olmayan  mera çalışmalarını engel göstermesini anlamak zor.

Bu garip ve anlaşılmaz olayda çaresiz kalan vatandaşımız Vali Tanrısever’den yardım bekliyor.

Biz de konuyu Sayın Valimize aktarmış olduk.

HABERE YORUM

Haberdeki olayla ilgili olarak Sayın Valimiz her iki kurumdan da habere konu olan resmi yazıları aldırabilir.

Kurumların görev tanımlarında pek çok iş olabilir. Ama, bu işler birbirlerine engel olmayacak şekilde yürütülür.  8 Aydır vatandaşın talebine cevap vermemek, buna bir başka çalışmayı mazeret göstermek herhalde Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği “bürokratik atalet” olsa gerek.

8 ay önce bir ev yapım maliyeti ile bugün yapılacak olan bir evin maliyeti  arasında doğacak farkı ve zararı kim karşılayacak? Vatandaşımızı maddi ve manevi mağdur etmeye kimsenin hakkı olmamalı.

Son olarak aldığımız duyuma göre sadece Güzeloluk köyündeki bu vatandaşın değil ayrıca Torul ilçesinde 10 yakın daha vatandaşın isteğine bu şekilde hâlâ cevap verilmemiş.

Biz de takdiri Sayın Valimize bırakıyoruz.

Hasan Pir

image_print

HABERLER