TORUL MYO’YA ADALET VE ÇAĞRI HİZMETLERİ PROGRAMLARI AÇILIYOR

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ayyıldız ve diğer heyet üyeleri ile birlikte Torul Kaymakamı Ertuğrul Aslan’a hayırlı olsun dilekleri için iade-i ziyarette bulundular.

Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen ziyarette, Rektör Prof. Dr. Zeybek, Torul Kaymakamı Ertuğrul Aslan’a görevinde başarılar dileyerek, kendisine hediye takdim etti.

Rektör Zeybek hayırlı olsun ziyaretinde çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Kaymakamımız daha önce ziyaretimize gelmişlerdi. Biz de bugün iade-i ziyaret olması açısından hayırlı olsun dilemek için geldik. Kaymakamımız ile birlikte Torul çevresinde bulunan, özellikle turistik çekiciliği olan yerler ile ilgili birtakım planlamalar ve birlikte gerçekleştirebileceğimiz programlar üzerinde görüşmeler gerçekleştirdik.”

Torul’da bulunan Meslek Yüksekokulu hakkında bilgiler veren Rektör Zeybek: “Şu an itibariyle bir programın aktif olduğu Meslek Yüksekokulumuzda kayıtlı 290 öğrencimiz olmasına rağmen, fiili olarak devam eden 70 öğrencimiz bulunmaktadır. Biz bu durumu değiştirmek için üç yeni program daha açma gayreti içindeyiz. Torul, Karadeniz’e açılan kapımız olmasından dolayı stratejik bir öneme sahiptir. Trabzon için lojistik görevi görebilecek, Trabzonlu iş adamlarının gelecekte daha çok ilgi duyacağı önemli bir merkezimizdir. Bu sene bir taraftan Adalet Programı için öğretim elemanlarımızı tamamladık ve başvurumuzu yaptık. Buradan birinci öğretim 75, ikinci öğretim 75 olmak üzere toplam 150 öğrenciyle bu programı açma talebimiz var. Öte yandan Çağrı Hizmetleri Programı için yine aynı şekilde 75 birinci, 75 ikinci öğretim olmak üzere 150 öğrenci için Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) başvurumuzu yaptık. Diğer bir husus ise yeteri kadar öğrenci gelmediği için aktif olmayan Bilgisayar Programcılığı bölümünün de ismini değiştirerek, gelecek yıl Bilgi Güvenliği Programı adıyla 30 öğrenci almaya başlayacağız. Kısmet olursa seneye 300’ün üzerinde bir öğrenciyle Torul Meslek Yüksekokulumuz eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürecektir. Biz en başından beri söylediğimiz gibi bütün ilçelerimiz için sürdürülebilirliği olan destekleyici programların açılması için hazırlık yapıp müracaat ediyoruz. Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza, Meslek Yüksekokulumuza ve öğrencilerimize verdikleri her türlü katkı için teşekkür ediyorum.” diyerek açıklamada bulundu.

Torul Kaymakamı Ertuğrul Aslan, kendilerine yaptıkları nazik ziyaretlerden ötürü Rektörümüze teşekkürlerini ileterek, yapılan çalışmaların yerinde ve güzel çalışmalar olduğunu ifade etti. Aslan konuşmasında Torul Meslek Yüksekokulu için ellerinden gelen yardımı yapacaklarını da dile getirdi.

(Kaynak: Niyazi Poyraz – 06.04.2018)