TORUL’UN GÜZELOLUK, KOPUZ VE DAĞDİBİ KÖYLERİNDEN VALİ VE MİLLETVEKİLLERİNE 4.5G TEŞEKKÜRÜ

Evrensel Hizmetler Kanunu kapsamında 2012 yılında Torul ilçesinin Kopuz köyüne kurulan GSM  vericisinden yapılan yayının 2G seviyesinde oluşundan dolayı  cep telefonu ve internet bağlantılarında büyük sıkıntılar yaşayan Gümüşhane’nin Torul İlçesi’nin Güzeloluk, Kopuz ve Dağdibi köylerinde bütün operatörler 4.5G yayınına başladı.

GSM operatörlerinin uzun yıllar 2G seviyesinde yayın yapması nedeniyle telefon görüşmelerinde ve internet kullanımında büyük zorluklar yaşayan Torul ilçesinin en uzak köyleri olan Güzeloluk, Kopuz ve Dağdibi köylerinde 13 Şubat 2018 tarihinden bu yana tüm operatörler artık 4.5G yayını yapıyor.

4.5G yayınından çok mutlu olan köylüler,  hem telefon görüşmelerinin hem de internet kullanımının çok hızlı bir şekilde sağlandığını belirterek özellikle yaz aylarında gurbetten köylerine gelen genç neslin artık internet bağlantısı nedeniyle uzun süre köylerinde kalıp konakladıklarını söylediler. Önceki yıllarda cep telefonu ve internet bahanesi ile hemen şehre geri dönmek isteyen gençlere rağmen, 4.5G yayınından sonra köyde kalanların sayısının arttığını belirttiler.

Güzeloluk, Kopuz ve Dağdibi köylüleri 4.5G hizmetinden dolayı Gümüşhane Valisi Okay Memiş’e  ve AK Parti Gümüşhane Miletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’a teşekkür ettiler.