TRABZON BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ’NE UYARI YAZISI YAZILDI

Geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyük Şehir Belediyesi’nin izinsiz olarak  Gümüşhane’ye ait Çakırgöl’de yaptığı çalışmalar üzerine Gümüşhane Valiliği olaya el koyarak gerekli çalışmaları başlattı.

Trabzon Belediyesi, Gümüşhane’ye ait 2 bin 533 rakımlı Çakırgöl’de yaklaşık 60 yıl önce Gümüşhane ilinden izinsiz olarak çekilen boru hattı ile Trabzon merkezine içme suyu almıştı.

Trabzon Büyük Şehir Belediyesi,  yine izinsiz olarak geçtiğimiz günlerde  Gümüşhane’nin Çorak köyüne ait 2 bin 533 rakımlı Çakırgöl yaylasındaki gölde iş makinalarıyla boru hattı yenileme çalışması yaptırdı.

Çakırgöl’de izinsiz yapılan çalışmalar Gümüşhane kamuoyunun tepkisine neden olurken, Gümüşhane basınında da geniş yer bulmuştu.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek,  15 Ekim 2020 Perşembe günü İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konu ile ilgili sorulan bir soruya cevap vererek şunları söyledi: “Orada yaşanan gelişmeyle ilgili arkadaşlarımıza raporları tutturduk. Trabzon Büyükşehir Belediyesine de gerekli uyarı yazılarımızı da yazdık. Onun haricinde hukuki altyapısı neyse onu da takip edeceğiz. İşin sistem içerisinde yürümesi, kural içerisinde, nizam içerisinde yürümesi her şeyin başıdır”