Trabzon’a 15 milyon kapasiteli yeni havalimanı Yapılacak - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

22 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Trabzon’a 15 milyon kapasiteli yeni havalimanı Yapılacak

Giriş Tarihi: 20 Nisan 2023 - 15:52

Son Güncelleme: 20 Nisan 2023 - 15:54

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon’a 15 milyon kapasiteli yeni havalimanı yapılacağı müjdesini verdi.

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’da bir otelde gerçekleştirilen AK Parti Trabzon Milletvekili adaylarının “Trabzon 2028 Vizyon Toplantısı” nda konuşan  Bakan Karaismailoğlu ’nun Trabzon’a verdiği müjdelerden biri de yeni havalimanı müjdesiydi.

Dünyanın sayılı havalimanlarından biri olacak

Bakan  Karaismailoğlu,  yaptığı konuşmada yeni havalimanı yapılması ile ilgili şunları söyledi:

 “Trabzonumuzun havalimanı, Türkiye’nin en yoğun havalimanlarından bir tanesi. Son yıllarda artan turizm nedeniyle de artık ihtiyaca zor cevap verir hale gelmişti. Mevcut havalimanında gerekli iyileştirmeler yaparken, diğer yandan yeni havalimanın projelerini tamamladık. Hedefimiz, bu yıl içinde ihale etmek. Bu da dünyanın sayılı havalimanlarından olacak çok önemli bir proje. Pist 3 bin 250 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde, 15 milyon yolcu kapasiteli olacak ve 3 milyon metrekarelik denize dolgu alan üzerine inşa edeceğiz. 70 bin metrekarelik bir terminal alanı olarak artık Trabzon’a uzun yıllar hizmet edecek çok kıymetli bir eser olacak. Bu projeyi yaparken de Trabzonspor Tesisleri’ni özellikle itinayla koruyarak inşallah bitireceğiz”

image_print

HABERLER