Turan Tuğlu Abimize ve Evlatlarına Başsağlığı Diliyorum

HASAN PİR

Cenabı Allah Kur’an-ı Kerim’de  “Her nefis ölümü tadacaktır” buyuruyor.

Ölümün öldürülemediği bir imtihan dünyasında yaşıyoruz. İmtihanın bir gereği olarak her insan sırası geldiğinde ölümü tadacaktır. Bu sondan kaçış ve kurtuluş yok.

Gümüşhane’nin kadim ailelerinden Tuğlu Ailesi’nin sevdiğimiz, saydığımız büyüğü Turan Tuğlu abimizin muhterem eşleri Demet Tuğlu da rahmete yürüdü.

Öncelikle Merhumeye Allah’tan rahmet, Tuğlu ailesine başsağlığı diliyorum.

Her ne kadar ateş düştüğü yeri yakar denirse de Tuğlu ailesinin acısını dostları olarak bizler de aynı üzüntü ile paylaşıyoruz.

Her ne kadar ölümün öldürülmediği bir dünyadan bahsetsek de bir gün elbette “ölüm” de öldürülecek. Ama, bu ölüm günü, Allah’ın vadettiği Kıyamet’le olacaktır.

Bizleri yoktan var eden Rabbimiz elbette kendisine muhatap ve halife olarak yarattığı insanı “ölüm” olayı ile yok etmiyor. Sadece anne karnından dünyaya geliş benzeri dünyadan da yeni menzilimiz olan Ahiret yurduna gönderiyor.

Allah (c.c.) Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’de pek çok ayette ahiret yolculuğunu bizlere geniş geniş anlatmış. Kur’an’ın ilk müfessiri olan Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s.v.) da Hadislerinde sık sık Ahiret yurdunu, öteleri bizlere anlatarak asıl hazırlığın bu daimi memleket için yapılması gerektiğini söylemiştir.

Turan Abi; inancı, ameli, teslimiyeti, tevekkülü olan bir büyüğümüz. Merhum Muhterem Eşleri Demet Hanım’ın da aynı teslimiyet, aynı tevekkül içinde hayatını geçirdiğini hep duyduk, işittik.

Bu mübarek Ramazan ayında Rabbimizin huzuruna giden Demet Hanım’a tekrar Allah’tan rahmet diliyorum.

Elbette ölümler “acı” getiriyor. Kısa da olsa, uzun da olsa ölüm ayrılığı insanları üzüyor. Ama, bu üzüntülerimizi sonlandıracak, bize teselli olacak en önemli dayanağımız Rabbimizin  ölüm ötesi müjdeleridir. Dünyada istikametli hayat geçiren eşlerin, aile fertlerinin ahirette, cennet yurdunda beraber olacakları müjdeleridir.

Bu acılı günde Turan Abi için de evlatları Şems, Beyza ve Emre için de tek teselli ahirette tekrar sevdiklerimize kavuşma müjdesidir.

Merhume Demet Tuğlu ablamıza Allah’tan rahmet dilerken, Turan abi ve evlatları Şems, Beyza ve Emre’ye tekrar başsağlığı diliyorum.

Tuğlu ailesi için de hepimiz içinde tesellilerle dolu müjde cümlelerleriyle yazımı tamamlamak istiyorum.

“Sizlere müjde! Mevt (ölüm)  idam değil, hiçlik değil, fenâ değil, inkıraz değil, sönmek değil, firak-ı ebedî değil, adem değil, tesadüf değil, fâilsiz bir in’idam değil. Belki, bir Fâil-i Hakîm-i Rahîm tarafından bir terhistir, bir tebdil-i mekândır. Saadet-i ebediye tarafına, vatan-ı aslîlerine bir sevkiyattır. Yüzde doksan dokuz ahbabın mecmaı olan âlem-i berzaha bir visal kapısıdır.”

Merhume Demet Tuğlu ve tüm geçmişlerimiz için Elfatiha.