TÜRKAV Gümüşhane Şubesi Genel Başkan Korkmaz’ın da Katıldığı Törenle Açıldı

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV)’ın Gümüşhane Cumartesi günü düzenlenen törenle Özel İdare İş Merkezi’nde açıldı.

TÜRKAV Gümüşhane Şubesi’nin açılışına TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, Genel Başkan Yardımcıları Abit Öztürk, Kenan Aktürk, Erkan Yılmaz, MHP MYK üyesi Musa Küçük, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, MHP Merkez İlçe Başkanı Sebahattin Şeker, Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp, Kamusen İl Başkanı Mustafa Fevzi Akçay, Kamusen İş Kolu temsilcileri ve TÜRKAV Gümüşhane Şube Başkanı Ercan Küçüköner katıldı.

Açılış töreninin ardından TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz şube ofisinde katılımcılarla bir süre sohbet etti.

TÜRKAV Şubesinin açılışı sonrası bugün de Genel Başkan Ebubekir Korkmaz, Gümüşhane Basını ile şube ofisinde bir sohbet yaptı.

Sohbet öncesinde açıklamalarda bulunan Gümüşhane Şube Başkanı Ercan Küçüköner, Gümüşhane’de kültürel çalışmalara çok önem verdiklerini belirterek, “ Her ay bir konuğumuzla basınımızı ve vatandaşlarımız buluşturup sohbetler yapacağız. Bu sohbetlerimizin ilkini Genel Başkanımız Sayın Ebubekir Korkmaz Bey ile başlatmış oluyoruz.” diyerek sözü Genel başkan Korkmaz’a verdi.

TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, TÜRKAV’ın kuruluşu ve amaçları hakkında bilgi vererek şunları söyledi, “Kamuda milliyetçilerin, ülkücülerin devletin yüzü olduğunu özellikle tebessüm eden gülen yüzü olduğunu liyakatli, devletine sadık gerçekten devletin işini ötelemeyen, aldığı her kuruşu sonuna kadar hak eden insanlar. Devletin asil evlatları diye bir sloganla çıktık yola. 3 yıldır bu sloganı kullanıyoruz. Daha önce böyle bir slogana ihtiyaç duymamıştık. 15 Temmuz’dan sonra devletin kademeleri çok büyük zararlar gördü, devlet geleneği yıpratıldı. Maalesef 100 yıldır Mustafa Kemal Atatürk’ün atmış olduğu fikri temelleri devlet noktasında değiştirmek adına çok ciddi bir organizasyon kurulmuş içerden ve dışardan 100 yıldır. 5 yıl öncesinde bu organizasyon zirveye çıkmıştı. Tekrar bu kavramları kurucu idarenin, Türk devlet geleneğinin anlayışı noktasında yeniden onarmak adına TÜRKAV, 15 Temmuz sonrası ciddi bir misyon yüklenmiştir. Türk milliyetçisi, ülkücü devlet memurlarının kendisine yüklediği misyon budur. Devletin asil evlatlarıdır, coğrafyanın bize sunmuş olduğu mezhepsel etnik inanç çatışmasından kaynaklı oluşan olumsuz veya Türkü, Türk düşüncesini bu coğrafyadan söküp atmak için uğraşan ciddi organizasyonlar var. Bizler Türk milliyetçileri olarak devlete ihanet etme potansiyeline sahip olanları, aklından bile geçirenleri artık anlık olarak tanır hale geldik. Oturuşundan, kalkışından, sohbet edişinden, kullandığı cümleden biz bu ihanet potansiyeline sahip şahısları tanır hale geldik. Bunların oluşturabileceği her türlü zararın 3 mesai fazla yaparak önüne geçmek istiyoruz. Yaşatmak zorunda olduğumuz bir devlet töresi var. Yorulmadık, kanımızın terimizin son damlasına kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz”

Genel Başkan Ebubekir Korkmaz, basın mensuplarının çeşitli sorularına ise şu cevapları verdi.

“MHP bizim siyasi organizasyonumuzdur, liderimizin işaret ettiği idealleri yorumlayarak partimizin çizgisinin dışına asla taşmadan onların ürettiği politikaları sahada altını doldurmaya çalışıyoruz. Lider, doktrin, teşkilat yapısının dışına taşmadan liderimizin izindeyiz. Cumhur İttifakı 15 Temmuz’dan sonra bu ülkenin başına gelen en güzel şeylerden biri. Cumhur İttifakı az önce de bahsettim Türk düşmanlarının 100 yıllık organizasyonunu bozan bir ittifaktır. Devletin yeniden yapılanma sürecinde ittifakla birlikte kurulan sistemin, devlet adına yitirdiğimiz ne kadar değer varsa ittifakla beraber inşa içine girdiğini, bu süreç tamamlandığında kaybettiğimiz birçok değeri devlete ve millete de kazandırılacağını düşünüyorum. 1992 yılında yapılan videolar var, orada da 2023 hedefinden bahsediyor Sayın Devlet Bahçeli. Bizler o hedeflere inanmışız. Bu hedeflerimizin gerçekleşmesinin 15 Temmuz sonrası yolu Cumhur İttifakı. Bu ittifak noktasında da devlette dönüşüm için 3-5 yıl kısa bir süreç. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucu değerlerine yeniden dönme, ya da o ayarların yapıldığı bir süreç diye düşünüyorum. İttifakla birlikte ne zaman olursa olsun bölgesinde güçlü lider bir ülkeye kavuşacağımızı düşünüyorum bu da ittifakla beraber olacaktır. Türk milliyetçileri adına son söz söyleyecek Devlet Bahçeli’dir biz onun son sözünün her zaman arkasındayız. Bu bir çıkar ittifakı değil, bir Türk hakanının Türk devleti adına yapılması gerekeni yapmasıdır. Kazanılacak çok şey var, kaybedilecek çok bir şeyimiz yok, biz birçok şeyden vazgeçtik zaten” “Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni kurtarmıştır. 80 öncesinde Türkeş bu ülkeyi korumuştur, Devlet Bahçeli ise yaşatacaktır diyoruz. Atatürk’ten bu yana böyle yorumluyoruz. Cumhur İttifakı’nın güçlenmesi için biz gerekeni yaparız.”