Türkiye Yüzyılı’nı İnşa Edecek İnsan Kaynağı Kimlerden Oluşacak?

HASAN PİR

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin gelecek 100 yıllık yol haritasını “Türkiye Yüzyılı” başlığı ile 28 Ekim 2022 Cuma günü Ankara Spor Salonu’nda tüm Türkiye ve dünya ile paylaştı.

Türkiye Yüzyılı’nın ana başlıkları 16 madde halinde bu konu için açılmış olan https://turkiyeyuzyili.com/tr/  sitesinde de yayımlandı.

Türkiye Yüzyılı’nın 16 başlık halindeki ana hedefleri şunlardan oluşuyor:

1-Sürdürülebirliğin Yüzyılı

2-Huzurun Yüzyılı

3-Kalkınmanın Yüzyılı

4-Değerlerin Yüzyılı

5-Gücün Yüzyılı

6-Başarının Yüzyılı

7-Barışın Yüzyılı

8-Bilimin Yüzyılı

9-Haklının Yüzyılı

10-Verimliliğin Yüzyılı

11-İstikrarın Yüzyılı

12-Şefkatin Yüzyılı

13-İletişimin Yüzyılı

14-Dijitalin Yüzyılı

15-Üretimin Yüzyılı

16-İstikbalin Yüzyılı

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girişiyle başlayacak olan “Türkiye Yüzyılı” ufkunu tebrik ediyoruz.

İçinde 2053 ve 2071 gibi çok önemli tarihi yıldönümlerinin de yer alacağı “Türkiye Yüzyılı” için Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı mesajında şunları söylüyor: “Maruz kaldığımız onca haksızlığa ve engellemeye rağmen, bir satranç ustası hassasiyetiyle, 2053 ve 2071 vizyonlarımızın temelini atıyoruz. Ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmet altyapısı üzerinde ‘Türkiye Yüzyılı’ inşa etmekte kararlıyız.”

Tüm dünyaya duyurulan “Türkiye Yüzyılı” açıklamasıyla Türkiye çitayı yükseltmiştir. Bu işten daha geri dönüş yoktur. Türkiye bu işi başarmak zorundadır. İnşallah başaracaktır da.

ÖNEMLİ OLAN İNSAN KAYNAĞIDIR

Bu çok önemli projenin en önemli ayağı insan kaynağıdır.

Her işte olduğu gibi bu çok önemli programda da en önemli temel taşı insan kaynağıdır.

“Türkiye Yüzyılı” gibi çok iddialı ufuk projede liderliğine soyunduğumuz dünyaya Türkiye’yi kimlerle, kimlerin yaptığı işlerle anlatacağız, tanıtacağız? Bu önemli yükü hilesiz, hurdasız, aşkla yapacak kadroları siyasetçisinden bürokratına kadar şimdiden hazırlamak zorundayız.  

Türkiye Yüzyılı ufkunu açıklayan Cumhurbaşkanımız mutlaka insan kaynağı konusunu da en önce düşünmüştür.

Bu işin 2023 seçimleri ile aklanıp paklanması gerekir.

Öncelikle;  2023 yılında yapılacak seçimlerde milletin önüne çıkarılacak milletvekili adaylarının  “Türkiye Yüzyılı” ağırlığını taşıyabilecek yetkinlik ve donanımda olmaları gerekir.  Yeni meclisin dünyayı çok iyi tanıyıp okuyabilen, ufku, şuuru açık, maneviyat donanımı maddi donanımından geri kalmayan simalardan oluşması gerekir. Seçilecek yeni milletvekili kadrolarımız hak, adalet, liyakat ve maneviyat temelindeki donanımları ile tüm himmetlerini bu aziz millet için kullanabilme fedakârlığı içinde olmalıdırlar.

Bürokratlara gelince aynı şartlar onlar için de geçerlidir.

Şu unutulmamalıdır ki; Türkiye Yüzyılı’nda bürokraside gerek merkez, gerekse taşrada görev yapacak olanların seçiminde liyakat, ön planda olmalıdır. Yoksa senin adamın, benim adamım düşüncesi yeni yüzyılda bürokrasinin oluşmasında hâkim rol oynarsa hem ülkemize, hem dünyaya yazık olur. Çünkü Türkiye’nin yeni yüzyılı aynı zamanda dünya masum ve mazlumlarının da kutup yıldızı olacaktır.

Bu tespitlerimiz 2024 yılında yapılacak olan mahalli idare seçimleri için de geçerlidir. Çünkü bu yük ağırdır. Mahalli seçimlerde de bu ağır yüke liyakat, hak, adalet, maneviyat donanımları ile omuz verecek erler Türkiye Yüzyılı’nın taşrada temel sütunları olmak zorundadır.

Velhasıl, çok önemli bir yüzyıla çok önemli bir projeyle ve çok önemli bir vebal yükü ile giriyoruz.

Bu düşüncelerle tekrar “Türkiye Yüzyılı”nı tebrik ediyorum. Allah utandırmasın diyorum.

Güzel günler dileğiyle.