Türkiye’nin Tanınmış Risale-i Nur Talebelerinden Prof.Dr. Şener Dilek, Karaca Mağarası'nı Gezip, Gümüşhane’de Sohbet Yaptı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

4 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Türkiye’nin Tanınmış Risale-i Nur Talebelerinden Prof.Dr. Şener Dilek, Karaca Mağarası’nı Gezip, Gümüşhane’de Sohbet Yaptı

Giriş Tarihi: 04 Temmuz 2024 - 22:44

Son Güncelleme: 04 Temmuz 2024 - 23:04

Türkiye’nin tanınmış Risale-i Nur Talebelerinden Prof.Dr. Şener Dilek, 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü Gümüşhane’yi ziyaret etti.

İkamet ettiği İstanbul’dan Ailesi ile Trabzon’a gelen Prof.Dr. Şener Dilek, günübirlik gezi için Trabzon’dan da Gümüşhane’ye gelerek dünyaca meşhur Zigana Tüneli’nden geçip, yine dünyaca Meşhur Karaca Mağarası’nı gezdi.

Gümüşhane gezisini değerlendiren Prof. Dilek şunları söyledi: “Karaca Mağarası’nın meşhurluğunu hep duyardık. Bugün de gezmek nasip oldu. Rabbimin nimetleri nihayetsizdir. Bu mağara da onlardan biri. Allah, Cennet misal bir mağara yaratmış. Tefekkür etmek için çok güzel bir ortam. Bu güzellikleri korumak gerek. Bugüne kadar güzel korunmuş. Gümüşhanelileri tebrik ediyorum. Diğer taraftan yine dünyaca meşhur Zigana Tünelimizi görmek ve içinden geçmek de yine bugün nasip oldu. Bu güzel eseri yapanları da tebrik ediyorum. Allah razı olsun. Bizi gururlandıran çok güzel bir eser.” 

Karaca Mağarası ziyareti sonrası Gümüşhane Eğitim ve Kültür Derneği binasında Risale-i  Nur sohbeti yapan Prof.Dr. Şener Dilek, “İnsan, mahiyetinden gafil olmamalı” temalı sohbetini yaptıktan sonra tekrar Trabzon’a döndü.

Risale-i Nur Külliyatı eserlerine vukufiyeti ile tanınan Prof.Dr. Şener Dilek’i misafir eden Gümüşhane Eğitim ve Kültür Derneği yöneticisi Hasan Pir de şunları söyledi: “Şener Dilek Abimiz, Türkiyemizin sayılı alimlerindendir. Bediüzzaman Hazretleri’nin 6 bin sayfalık Kur’an tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı’nı her kelimesine kadar incelemiştir. Risale-i Nur tefsiri olan kitaplardan yaptığı dersler her yaştan insanımızın büyük beğenisini toplamıştır.  Halen sohbetleri İstanbul’da devam etmekte olup, sohbetleri canlı olarak https://www.youtube.com/c/ProfDr%C5%9EenerDilek  adlı youtube kanalından ve diğer sosyal medya hesaplarından da sürekli yayınlanmaktadır.

Ziyareti ve sohbeti ile Gümüşhanemize gösterdiği teveccühten dolayı Şener Dilek Abimize teşekkür ediyoruz.”

image_print

HABERLER