Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya

ÜÇÜNCÜOĞLU ÖZEL KÜTÜPHANESİ TORUL’DA AÇILDI

KUŞAKKAYA GAZETESİ’NİN HABERİ Gazeteci,

KUŞAKKAYA GAZETESİ’NİN HABERİ

Gazeteci, Araştırmacı Yazar Adnan Güngör Üçüncüoğlu tarafından hazırlanan Üçüncüoğlu Kültür Dernekleri Özel Kütüphanesi, 29 Mart 2018 Perşembe günü düzenlenen bir törenle Gümüşhane’nin Torul ilçesinde açıldı.

Gümüşhane’nin Torul  ilçesinde yaşayan ve kendini eğitime adayan Gazeteci, Araştırmacı Yazar Adnan Güngör Üçüncüoğlu’nun 40’ın üzerinde yayımlanmış eseri bulunuyor. Devlet memurluğundan 18 yıl önce emekli olan Üçüncüoğlu, ilerleyen yaşına ve bir de ağır kalp ameliyatı geçirmesine rağmen araştırmaktan, okumaktan ve yazmaktan vazgeçmiyor. Bugüne kadar ortaya çıkarılmayan pek çok tarihi gerçekleri ortaya çıkararak kitaplaştıran Üçüncüoğlu, eserlerinde hem Gümüşhane tarihinin hem de Doğu Karadeniz Bölgesi tarihinin çeşitli konuları işleniyor.

Kendisini  kültüre adayan, sürekli araştıran örnek insan Üçüncüoğlu, bu kez Üçüncüoğlu Kültür Dernekleri Özel Kütüphanesi’ni açarak Torul’un hizmetine sundu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Gazeteci, Araştırmacı Yazar Adnan Güngör Üçüncüoğlu, Gümüşhane’yi karış karış gezdiğini ve şehrin güzelliklerle dolu olduğunu dile getirerek, bu güzelliklerden şehir olarak yararlanamadığımızı söyledi.

1960 yılından itibaren kitap biriktirdiğini ifade eden Üçüncüoğlu; “Bu kitaplar raflarda durmasıyla kimseye katkı sağlamaz. Gerek biriktirdiğim kitaplar gerekse kendi yazdığım eserlerin gelecek nesillere sağlıklı bir biçimde ulaşması amacıyla kütüphane çatısı altında toplamayı amaçladık. Şimdi ise siz değerli konuklarımızla bu hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Emeği geçenlere ve siz değerli dostlara teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışta konuşan Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Torul’a özel çabalarıyla zengin bir kütüphane açmasından dolayı Güngör Üçüncüoğlu’na teşekkür etti.

ÜÇÜNCÜOĞLU, ANADOLU BASIN YAYIN BİRLİĞİ GÜMÜŞHANE İL TEMSİLCİSİ OLDU

Trabzon Yazarlar Birliği Başkanı Mustafa Durmuş, Güngör Üçüncüoğlu’nun Yazarlar Birliği’nin yönetim kurulu üyesi olduğunu belirterek, “ Bu mutlu günde biz de Trabzon’dan gelerek aranıza katıldık. Bu kütüphanenin başlangıcından beri varız. Güngör hocam 43 tane eser yazdı. Belki 43 tane daha vardır. Hocam çok güzel eserler çıkardı. Bizler Trabzon’da bir takımız. Hocam da bu takımın bir parçasıdır. Bugün burada bu havayı koklamak için geldik. Anadolu Basın Yayın Birliği Gümüşhane İl Temsilciliği olarak Güngör hocama takdim etmek istedik. Bugün hem o temsilciliğin hem de hocamın kütüphanesinin açılışı sebebi ile Gümüşhane’de bulunuyoruz. İnşallah Gümüşhane ve Trabzon çok güzel şeyleri başaracağız. Hep bir olacağız” dedi.

Takdimin ardından tekrar söz alan Üçüncüoğlu, “Trabzon Yazarlar Birliği’ne 3 sene önce girdiğim zaman bu kadar samimi bu kadar güzel bir ortamı olacağını zannetmiyordum. Hakikaten onlar beni motive ettiler. Trabzon’u bir kültür şehri haline getirdik. İsterdik ki Gümüşhane’mizi de kültür şehri haline getirelim. Çok uğraştım, çok yalvardık. Valililerimize, belediye başkanlarımıza ama olmadı. Hiçbir şey yapamadık. Dedim ya Trabzon’da ipek yolu yok ama iki tane ipek yolu müzesi var. Bende 100 bin sayfaya yakın belge var. Onlarla beraber ben 2 tane müze açabilirim. Ama tabi imkân verilmez. Ben manevi imkân istiyorum. Maddi imkân değil. Ben 43 eserimi kendi cebimden bastırdım. İnşallah ileride sesimizi duyarlar” şeklinde konuştu.

Torul’da gerçekleştirilen açılış törenine Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Trabzon Yazarlar Birliği ve Anadolu Basın Yayın Birliği Başkanı Mustafa Durmuş ve Yönetim Kurulu üyeleri, Maçka Gazetesi İmtiyaz Sahibi Duygu Karaaslan, Gümüşhane ve Torul Kurum Amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

(Kaynak: Kuşakkaya Gazetesi)