ÜNİVERSİTE VE TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ GÜMÜŞHANE TARIMI İÇİN ANLAŞTI

Protokol kapsamında Gümşhane İl Tarım ve Orman Müdürliğü ile Gümüşhane Üniversitesi 32 tarımsal konuda ortak çalışma yapacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Gümüşhane Üniversitesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “altyapı, personel, eğitim, ARGE, etkinlik, öğrenci, çiftçi eğitimi ve tarımsal yayım hizmetleri” gibi alanlarda işbirliği yapacak.

İmzalanan protokol çerçevesinde Gümüşhane Üniversitesi toplantı salonunda işbirliği protokolü ile ilgili bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Edip Birşen, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Günay Çakır, Şube Müdürleri ve ilgili konu uzmanları katıldı.

Söz konusu protokol kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  ile Gümüşhane Üniversitesi işbirliğinde; Altyapının ortak kullanımı, Personel ve Eğitim, Ar-Ge, Öğrenci, Etkinlik, Çiftçi Eğitimi ve Tarımsal Yayım Hizmetleri ve diğer tarımsal konularda ortak çalışmalar yapılması planlanıyor.

-Altyapı ortak kullanım hareketliliği kapsamında; Gümüşhane Üniversitesi’nin bölgenin ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkılarını üst düzeye çıkarmak amacıyla laboratuvar ortak kullanımına ilişkin iş birliğinin güçlendirilmesi,

-Ar-Ge kapsamında; Tarımsal üretimde yerel düzeyde sektörel/bölgesel gelişme alanlarında katma değer sağlayacak Ar-Ge çalışmalarının yapılması,

-Öğrenci programı kapsamında; Üniversite öğrencilerinin mesleklerinde tecrübe kazanmak amacıyla Mesleki Eğitim Kanunu ile Müdürlüğümüzce belirtilen kriterler ve bütçe imkanları çerçevesinde Müdürlüğümüz bünyesinde stajyer öğrenci alınması,

-Etkinlik programı kapsamında;  Yöresel marka, coğrafi işaret ve tescil potansiyeline sahip ürünlerin tanıtımı için iş birliği yapılması,

-Çiftçi Eğitimi ve Tarımsal Yayım Hizmetleri kapsamında ise Gümüşhane tarımında verimliliğin artması, maliyetlerin düşürülmesi ve tarımda sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla yeni bilgi ve teknolojilerin çiftçiye hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasına yönelik de işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

Protokol kapsamında Gümşhane İl Tarım ve Orman Müdürliğü ile Gümüşhane Üniversitesi işbirliğinde 32 tarımsal konuda ortak çalışmalar yapılacak.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ – 20.02.2020