Ünlü Bilim Adamı Tarhan, Allah’ın Varlığını ve Birliğini Böyle Anlattı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

22 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Ünlü Bilim Adamı Tarhan, Allah’ın Varlığını ve Birliğini Böyle Anlattı

Giriş Tarihi: 11 Mart 2024 - 13:21

Son Güncelleme: 11 Mart 2024 - 13:22

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü  ünlü bilim adamı Psikiyatrist Prof.Dr. Nevzat Tarhan,  Allah’ın varlığı ve birliği ile ilgili şunları söylüyor.

Tevhidin delili olarak İhlas Suresi’nden bahseden Prof. Dr. Tarhan; “Bu evreni yaratan evrenin cinsinden olamaz, bunu söylüyoruz. Mesela “Aşçı kek yap diyorsun”. Keki kim yaptı?’ deyince de şu yaptı, bu yaptı. ‘Peki aşçıyı kim yaptı?’ dersen, yani aşçı kekin cinsinden olmaz. Bu kâinatı yapan da bu kâinatın cinsinden olmaz, ayrı bir cins. Onun için bunun en güzel tanımı yani eşi ve benzeri olmayan, doğmamış, doğrulmamış, tek ve eşsiz olan, her şey ona muhtaç ama o hiçbir şeye muhtaç değil. Bu İhlas Suresi’nde tanımlamış bir şey. Kur’an-ı Kerim’deki tevhidin delili budur. Tevhit anlatma açısından en önemli sure. Yani biz bu kâinatı anlamak istiyorsak, yaratıcıyı anlamak istiyorsak, yaratıcı hangi vasıfta olmalıdır? Aklımızla anlamak istiyorsak, böyle birisi olursa ancak yaratıcı olur diyoruz.” dedi. 

Kaynak: Üsküdar Haber Ajansı

image_print

HABERLER