Üsküdar Gümüşhaneliler Derneği’nden Mihriban Korkmaz’a Plaket

Üsküdar Gümüşhane İl Derneği, geçtiğimiz günlerde Polonya’da düzenlenen gülle atma yarışmasında dünya ikincisi olan dünya şampiyonu ve olimpiyat sporcumuz Mihriban Korkmaz’a plaket takdim etti.

İstanbul’da yaşayan bir çocuk annesi 25 yaşındaki Mihriban Korkmaz (Kaya), 9 yıl önce Gümüşhane’de başladığı sporunda Ankara’da antrenörleri Sevda Kalkan ve Oğuz Kalkan ile çalışmaya devam etti.

O günden bugüne çok sayıda madalya ve kupa kazanan Mihriban, 2016 Rio Paralimpik Oyunları’na katılarak Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunu temsil ederek olimpiyatlara katılan ilk sporcusu oldu.

Dubai’de düzenlenen 2021 Dünya Para Atletizm Grand Prix’sinde dünya rekoru kırıp altın madalya kazanan Mihriban, 07-14 Haziran 2021 tarihlerinde Polonya’nın Bydgoszcz gerçekleşen VİRTÜS Para Atletizm Dünya Şampiyonasında gülle atma yarışında dünya ikincisi oldu.

Covid-19 salgınından dolayı 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına katılmayı daha önceden garantileyen Gümüşhane’nin ve Türkiye’nin gururu olan milli sporcumuzu kucağındaki bebeğiyle İstanbul Üsküdar Gümüşhaneliler Derneği konuk etti.

İstanbul GÜDEF Başkanı Bayram Demir ve yöneticilerinin de yer aldığı programda Korkmaz’a plaket takdim eden Üsküdar Gümüşhaneliler Derneği Başkan Muhammer Özkan, hedeflerine ulaşması için Korkmaz’a çalışmalarında başarılar diledi.

KAYNAK: ÜSKÜDAR GÜMÜŞHANELİLER DERNEĞİ – 18.06.2021