Vali Aydın Baruş, Gümüşhane İçin Cumhuriyet Tarihindeki Dördüncü Vali Oldu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Eylül 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Aydın Baruş, Gümüşhane İçin Cumhuriyet Tarihindeki Dördüncü Vali Oldu

Giriş Tarihi: 19 Eylül 2024 - 11:19

Son Güncelleme: 19 Eylül 2024 - 13:37

19.09.2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanırken, Gümüşhane Valiliğine de Isparta Valisi Aydın Baruş atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla 16 ilin valisi değişti.

VALİ AYDIN BARUŞ, GÜMÜŞHANE’DE CUMHURİYET’İN İLKLERİNDEN OLDU

Yeni Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, Cumhuriyet tarihi boyunca üç il valiliği tecrübesine sahip olarak Gümüşhane’ye atanan dördüncü vali oldu.

Bundan önceki Gümüşhane valilerinin büyük kısmı kaymakamlıktan, bir kısmı İçişleri Bakanlığı İdari görevlerinden, çok az kısmı da bir ilde valilik yaptıktan sonra Gümüşhane’ye atanmışken, Yeni Gümüşhane Valisi Aydın Baruş  Bolu, Malatya, Isparta valiliklerinden sonra Gümüşhane Valiliği’ne atanmış oldu.

ÜÇ İLDE VALİLİK YAPTIKTAN SONRA GÜMÜŞHANE’YE ATANAN DİĞER ÜÇ VALİ

Cumhuriyet tarihinde, üç il valiliğinden sonra Gümüşhane’ye atanan diğer üç valimiz şunlardır; Kars- Sinop-Şanlıurfa valiliklerinden sonra 1931 yılında Gümüşhane’ye atanan İbrahim Ethem Aykut, Uşak-Sivas-Şanlıurfa  valiliklerinden sonra 1959 yılında Gümüşhane’ye atanan  Kadir Erogan,  Şanlıurfa-Kütahya-Çorum valiliklerinden sonra 1980 yılında Gümüşhane’ye atanan Rafet Üçelli.

HAYIRLI OLSUN

Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’e ve  Gümüşhane Valiliğine atanan Aydın Baruş’a yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

image_print

HABERLER