Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, ilçe ziyaretleri kapsamında Kürtün ilçesinde bir dizi ziyaret, inceleme ve toplantıya katıldı.


Kamu kurumlarından eğitim kurumlarına, muhtarlardan esnafa kadar geniş bir yelpazede temaslarda bulunan Vali Baruş, ilçenin mevcut durumu, ihtiyaçları ve devam eden projeler hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.


Kaymakamlık Ziyareti ve Güvenlik Toplantısı
Programın ilk durağında Kürtün Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Baruş, Kaymakam Nur Yalçınkaya’dan ilçede yürütülen çalışmalar ve planlanan projeler hakkında bilgi aldı.


Ziyaretin ardından İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bilal Sarıdoğan ve İl Emniyet Müdür Vekili Erol Boyraz’ın katılımıyla asayiş ve güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ilçede huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı.
Okul Ziyareti: Eğitimde Uyum Vurgusu
Vali Baruş, Kürtün Cumhuriyet Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Öğretmenler odasında okul yöneticileri ve öğretmenlerle görüşen Baruş, okulun akademik durumu hakkında bilgi aldı.
Eğitimde başarının temel unsurunun uyum olduğunu vurgulayan Baruş, okul-öğretmen-veli iş birliğinin önemine dikkat çekti. Ardından 5. sınıf öğrencilerinin sınıflarını ziyaret eden Baruş, öğrencilerle sohbet ederek hedefleri ve hayalleri hakkında konuştu, planlı çalışma ve derslere düzenli devam konusunda tavsiyelerde bulundu.
Muhtarlar Toplantısı
Kürtün Halk Eğitimi Merkezi Salonunda mahalle ve köy muhtarlarıyla geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştiren Vali Aydın Baruş, konuşmasında huzur ve güvenliğin birinci öncelik olduğunu vurguladı.
Muhtarların devlet ile vatandaş arasındaki en önemli bağ olduğunu ifade eden Vali Baruş, özellikle yaylalarda yaşanan hırsızlık olaylarına karşı kamera sistemlerinin kurulması, şüpheli araçların kolluk kuvvetlerine bildirilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
Dolandırıcılık ve siber suçlara da değinen Vali Baruş, vatandaşların internet ve telefon üzerinden yapılan yönlendirmelere karşı dikkatli olması gerektiğini belirterek, “Kaynağı doğrulanmadan elektronik ortamda para gönderilmesi ciddi riskler barındırıyor” dedi.
Kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini vurgulayan Vali Baruş, imar mevzuatına aykırı ve izinsiz yapıların elektrik ve su hizmetlerinden yararlanamayacağını hatırlattı.
İçme suyu yönetimi konusunda da muhtarların sorumluluğuna dikkat çeken Baruş, depo temizliği, klorlama ve suyun tasarruflu kullanımının önemini vurguladı, içme suyu yetersizliği yaşanan köylerde sayaç uygulamasının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.
Sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Baruş, bu konuda belediyeler ve ilgili kurumlarla koordinasyon içinde hareket edilmesini istedi.
Belediye, Esnaf ve Zanaatkâr Ziyaretleri
Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat’ı makamında ziyaret eden Vali Baruş, ilçede yürütülen belediye hizmetleri, altyapı çalışmaları ve projeler hakkında bilgi aldı.
İlçe merkezinde halk pazarını da gezen Vali Aydın Baruş, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek talep ve önerileri dinledi, yerel üretimin ve esnafın desteklenmesinin önemine vurgu yaptı.
Cami Yanı Mahallesi’nde hurda musluk ve bataryalardan geleneksel yöntemlerle zil ve kelek üreten zanaatkârları da ziyaret eden Vali Baruş, geri dönüşüm temelli bu zanaatın ilçe ekonomisine katkı sunduğunu belirtti.
Devam Eden Yatırımlar Yerinde İncelendi
Vali Baruş, yapımı devam eden kütüphane ile belediye sosyal tesisi ve otopark olarak planlanan alanlarda incelemelerde bulundu. Yetkililerden projelerin ilerleyişi hakkında bilgi alan Baruş, çalışmaların titizlikle yürütülmesini istedi.
Şehit Ailesine Ziyaret
2016 yılında Yaşmaklı Barajı’nda şehit edilen Elektrik Teknisyeni Adil Bülbül’ün ailesini ziyaret eden Vali Baruş, şehitlerin en kutsal emaneti olan ailelerinin her daim yanlarında olduklarını vurgulayarak, şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.
Meslek Yüksekokulu ziyareti
Programın son bölümünde Özkürtün Beldesinde bulunan Kürtün Meslek Yüksekokulunu ziyaret eden Vali Baruş, okul yönetimiyle görüşerek akademik yapı hakkında bilgi aldı.
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerinin gerçekleştirdiği otomobil yangını tatbikatını ve arama kurtarma köpeğiyle yapılan uygulamaları izleyen Vali Baruş, başarılı performanslarından dolayı öğrenci ve akademisyenleri tebrik etti.
Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada itfaiyeciliğin bir “gönül mesleği” olduğunu belirten Vali Baruş, bu mesleğin yüksek risk taşımasına rağmen son derece kutsal olduğunu ifade ederek, “Can kurtarmak için canını ortaya koymayı gerektiren bir mesleği seçtiğiniz için sizlerle gurur duyuyorum” dedi.
Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 17.12.2025
