Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, on bir ayın sultanı Ramazan ayının ilk iftarında şehit aileleri ile gaziler ve aileleriyle aynı sofrada orucunu açtı.

Sema Doğan Yaşam Alanı’nda düzenlenen programda ailelerle yakından ilgilenen Vali Baruş, katılımcılarla sohbet ederek Ramazan’ın birlik ve beraberlik ruhuna vurgu yaptı.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ramazan ayının ilk gününde Türkiye genelinde kurulan “Büyük Aile Sofrası” programı kapsamında şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarıyla aynı sofrada protokol üyeleriyle bir araya gelen Vali Baruş, Ramazan ayına yeniden kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Konuşmasında Ramazan ayının rahmet, bereket ve mağfiret ayı olduğuna dikkat çeken Vali Baruş, ilk iftarın şehit aileleri ve gazilerle birlikte yapılmasının özel bir anlam taşıdığını belirterek, şehit aileleri ve gazilerin her zaman devletin ve milletin emaneti olduğunu vurguladı.
Ramazan ayının fedakârlık, paylaşma ve dayanışma ayı olduğuna işaret eden Vali Baruş, bu mübarek günlerin ihtiyaç sahiplerini hatırlamak, iyilikleri artırmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek için önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.
Vali Aydın Baruş; vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını, fedakârlıklarıyla milletin gönlünde müstesna bir yere sahip olan gazilere şükran duyduklarını belirtti.
Kur’an-ı Kerim okunup dua edilen program sonunda Vali Baruş, Ramazan ayının sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunarak şehit aileleri ve gazilere katılımlarından dolayı teşekkür etti, hayırlı Ramazanlar dileğinde bulundu.
Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 19.02.2026
