VALİ MEMİŞ GÜMÜŞHANE EĞİTİM TARİHİ MÜZESİ’NDE İNCELEME YAPTI

Gümüşhane Valisi Okay Memiş; 4 Nisan 2018 Cuma günü Gümüşhane  Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’ın eşlik ettiği ziyarette Vali Okay Memiş; A.F.K. Anadolu lisesi ziyareti kapsamında öncelikle okul binası bünyesinde yer alan İl Eğitim Tarihi Müzesi’ni gezdi.

Müzeyi gezen Vali Okay Memiş; müzenin kurulmasında emeği geçen okul yetkililerini tebrik ederek  özellikle geçmiş dönemlerde derslerde kullanılan maketleri çok beğendiğini, zira bu tür maketlerin öğrencilerin konuları anlamasına çok daha yardımcı olduğunu ifade etti.

Vali Memiş, İl Eğitim Tarihi Müzesi ziyaretinin ardından okul öğrencilerinin yıl boyunca yaptıkları matematik projelerinin sergilendiği “AFKAL Matematik Günleri” etkinliğini ziyaret etti. Burada öğrencilerin “matematiğin hayata uyarlanması ve matematik öğretiminin kolaylaştırılması” temaları ile gerçekleştirdikleri çalışmaları inceledi. Gezi sonunda öğrencilere hitap eden Vali Okay Memiş: “Hepinizi tebrik ediyorum. Buradaki çalışmalarınız gibi üniversite sınavında da sizlerden yüksek başarılar bekliyoruz. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz ve ben bugün sizlerin gözlerinde bu ışığı gördüm.” dedi.