VALİ MEMİŞ’İN MESAJINDA “TARAFSIZLIK VE BASIN AHLAKI” VURGUSU

Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yayımladığı mesaj şöyledir:

“Mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârca kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini üstlenerek, olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktaran gazetecilerimiz, vatandaşlarımızın en doğal hakları olan, zamanında, doğru ve eksiksiz bilgiyi sağlamaktadırlar. Aynı zamanda gazetecilerimiz, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri konumundadırlar.

İlimizdeki gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirerek, vatandaşlarımızla devlet arasında iletişimi sağlayan, kültürel, sosyal ve ekonomik gelişimimizde etkin bir rol üstlenen yerel  basınımız da, özveriyle yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettirerek, ülkemizle birlikte şehrimizin de kalkınmasına ve demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlayacaktır.

Çalışma şartlarındaki zorluklara rağmen,  görevlerini tarafsız, objektif ve basın ahlâk kurallarına bağlı bir şekilde yerine getiren ulusal ve yerel basınımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi – 9.01.2017)