VALİ MEMİŞ’TEN ARICILARA TAM DESTEK

*Gümüşhane Arıcılar Birliği tarafından geleneksel hale getirilen “Bal Sofrası” kahvaltı programı 13 Eylül 2017 Çarşamba günü yapıldı.

Gümüşhane Merkez İlçe Bağlarbaşı Köprü Kafe’de düzenlenen programa Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdür Vekili Servet Atan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, Gümüşhane Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül ve birlik üyesi arıcılar katıldı.

Programda, Gümüşhane Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen’in selamlama konuşmalarının ardından yaptığı konuşmada, Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan geçiş güzergahı üzerinde iklim ve mevsim geçişlerinin olduğu coğrafyadaki Gümüşhane’nin, 320 köyü, 5 ilçesi, 440 yaylasındaki bitki örtüsü, florası ve faunasının çok büyük avantajlar sağladığını söyleyen Vali Memiş: “Arıcılar açısından çok çeşitli çiçek ve bitki örtüsüne sahip bir şehir olan Gümüşhane’de hem Gümüşhane Valiliği olarak hem de diğer kurumlarla bütün çiftçilerimizin yanında olduğumuz gibi arıcıların da yanındayız. Bal konusu Türkiye’de çok riskli bir alan. Siz emek veriyor, masraf ediyorsunuz, kilosunu 60-70 liraya mal ediyorsunuz ama çeşitli televizyonlarda 20 liraya bal satılıyor. Sıradan vatandaşın bunun farkını anlaması mümkün değil, maalesef piyasada böyle bir sorun var. Her ne kadar Bakanlık yasaklamış olsa da birtakım mecralarda bunları yapanlar var. Bizim devlet olarak mücadele etmemiz gereken hususlardan birisi de bu sahte bal konusu. Valilik olarak biz konuklarımıza Gümüşhane balı da ikram ediyoruz ve lezzeti konusunda çok güzel geri dönüşler alıyoruz, bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)