Vali Okay Memiş, Gümüşhane İçin Üç Önemli Argümanı Açıkladı

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 7 Eylül 2016 Çarşamba günü,  Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı toplantılarının son oturumuna katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, Gümüşhane’nin kalkınmada turizm, madencilik ve organik tarım-hayvancılık olmak üzere 3 önemli argümanının olduğunu kaydeden Vali Okay memiş; “Turizm hakikaten çok ciddi potansiyelimiz olan bir alan. Gümüşhane-Trabzon arasındaki yol dahi doğal güzellikte Türkiye’nin en güzel yollarından bir tanesi. Her ilçemizde ve her köyümüzde ayrı bir güzellik var. Onun için köylerimizin yollarını asfaltlamamız gerekiyor. Sizlerle birlikte bütün ilçelerimizi gezdik ve sizin de önerilerinizle yapılmasına karar verdiğimiz yollar için kaynak temin ettik. Tabii ki İl Özel İdaresi olarak bütçemizin yeterli olmadığını fark ettik ve merkezi idareden kaynak temini için girişimlerde bulunduk. Bu konuda Sayın Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Ciddi anlamda bizlere destek oldular. Hesaplamalarımıza göre kendi bütçemiz haricinde en az 20 milyon TL gibi bir kaynak bulabilirsek, 2 yıl içerisinde bütün yollarımızı asfaltlarız. Yolların asfaltlanması da bir turizm altyapısıdır.” şeklinde konuştu.

Tomara Şelalesi, Zigana Kayak Merkezi ve Limni Gölü gibi turizm merkezlerinin yollarında çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Okay memiş;  “İddia ediyorum, Limni Gölü Uzungöl kadar popüler bir yer olacak. Seneye oraya Arap turistlerin akın ettiğini göreceksiniz. Limni Gölü’ne gelen turist Karaca Mağarası’na da gelecek. Karaca Mağarası’na gelenler Gümüşhane merkeze, Süleymaniye Mahallesi’ne gelecek, Krom Vadisi’ne, İmera’ya, Santa Harabeleri’ne, Örümcek Ormanları’na gelecek.” dedi.

Bütün yolların beton ya da sıcak asfalt yapılacağını dile getiren Vali Memeiş; Carmix adı verilen mobil beton santralinin kısa sürede İl Özel İdaresi’ne alınacağını ve tüm Gümüşhane’de ihtiyaç olan her yere gönderileceğini belirtti.

Yıllık 8 bin ton üretimle Türkiye’nin pestil-köme anavatanının Gümüşhane olduğunu vurgulayan Vali Okay Memiş;  pestil-kömenin ham maddesinin dışarıdan alınıyor olmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Şimdi stratejimizi yaptık ve çalışmamızı başlattık. Allah’ın izniyle, sizler de göreceksiniz ve şahit olacaksınız ki, Gümüşhane 5 yıl sonra dışarıdan ceviz almayacak. Çünkü ceviz ağacı 5 yıldan itibaren meyve veriyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla yerler tespit edilecek, ceviz ve dut fidanları belediyeler ve muhtarlıklara toplu dağıtım yapmak yerine vatandaşlarımıza zimmetlenerek projeden sonuç alınacak. Mayıs ayında çiçek açan ceviz türünün siparişini şimdiden veriyoruz ve bunları yetişebileceği, uygun olan her yere dikeceğiz. Bu bizim hedefimiz ve bunu başaracağız. Gümüşhane’yi somut hizmetlerle butik bir kent haline getireceğiz hep birlikte.” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda, yılsonuna kadar Köstere-Gümüşhane ve Gümüşhane-Vauk Dağı arasındaki yol çalışmalarının tamamlanacağını söyleyen Vali Memiş;  Pekün Tüneli’nin ve Kelkit-Erzincan arasındaki yolun da ihalelerinin de kısa süre içerisinde yapılacağını belirtti.

(Kaynak: Gümüşhane  Valiliği İnternet Sitesi )