Vali Tanrısever: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz”

Gümüşhane’de 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin 8.yıldönümünde anma programı düzenlendi, demokrasi nöbeti tutuldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Atatürk Parkında gerçekleştirilen anma programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılan anı defterine vatandaşların ve protokol üyelerinin görüşlerini aktardığı programda Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Hüseyin Gün tarafından dua yapıldı.

Sancak koşusunun sonunda sporcuların Vali Alper Tanrısever’e sancağı takdim etmesinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Vali Tanrısever, konuşmasında milletin birlik ve beraberliğini tüm dünyaya gösterdiği, devleti, demokrasiyi, milli birlik ve beraberliği, anayasal düzeni ve özgürlükleri hedef alarak Türkiye’nin bekası ve bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8.yılında milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

15 Temmuz 2016 gecesinin Türkiye tarihinde kara bir leke olarak yerini aldığını kaydeden Vali Tanrısever, “Ancak bu gece, milletimizin iradesine ve demokrasiye sahip çıkma gecesi olarak da hafızalarımızda yer edinmiştir. Hain darbe girişimine karşı sokaklara dökülen vatandaşlarımız, tankların önüne yatarak, bu vatanın sahipsiz olmadığını tüm dünyaya haykırmışlardır. Bu direniş, Türk milletinin cesaretini, vatan sevgisini ve birlik ruhunu tüm dünyaya göstermiştir. Bu aziz millet, mücadelenin, kavganın her türlüsünü görmüş ve hepsinin de üstesinden gelmiş bir millettir. Çok ihanetler gördük, çok hainlikler gördük ama 15 Temmuz kadar sinsi olanı, onun kadar yakınımıza sokulanı belki de daha önce hiç görmedik. Ama elhamdülillah sonuç değişmedi. 40 yıl hazırlık yaptılar, hiç beklemediğimiz anda saldırdılar. Allah’ın izniyle milletimiz yine galip geldi” dedi.

15 Temmuz’u unutmamak, yaşananları gelecek nesillere doğru şekilde aktarmak ve bu mücadele ruhunu canlı tutmanın önemli olduğunun altını çizen Vali Tanrısever, “Bugün aynı zamanda milletimizin kenetlenmesinin, vatan sevgisinin ve demokrasiye olan bağlılığımızın en güçlü simgesidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve aziz milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizin bekâsına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kasteden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.

Milletvekili Musa Küçük ve Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının canlı yayınla izlettirildiği programda sinevizyon, kamu spotları ve İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Ahmet’im, Mehmet’im, Şehitlerim” belgeseli alanda bulunan vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.

Saatler 00.13’ü gösterdiğinde tüm camilerde demokrasi şehitleri için sela okunmasının ardından demokrasi nöbetiyle etkinlik sona erdi.

Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 16.07.2024