Vali Tanrısever, Cumhuriyet Başsavcısı Ünver ve Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayrak Gümüşhane Barosu’nun 50.Yılını Kutladılar - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Tanrısever, Cumhuriyet Başsavcısı Ünver ve Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayrak Gümüşhane Barosu’nun 50.Yılını Kutladılar

Giriş Tarihi: 26 Temmuz 2024 - 10:56

Son Güncelleme: 26 Temmuz 2024 - 10:58

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver, Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Bayrak, 50. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Gümüşhane Barosu’nu ziyaret ettiler.

Ziyarette misafirlerini  Baro Başkanı Av. Metin Aslan ve Baroya kayıtlı avukatlar karşıladı.

Ziyarette konuşan Vali Tanrısever, Gümüşhane Barosu’nun kuruluşunun 50.yıldönümünü kutlatarak, “Çalışmalarınızda, adaletin tesisi noktasında başarılar diliyoruz. Her daim yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi.

Baro Başkanı olduğundan beri en önemli hedefinin müstakil bir baro binası kazandırmak olduğunu belirten Av.Metin Aslan da bu konudaki desteği için Vali Tanrısever’e teşekkür ederek şunları söyledi:

“Uzun süredir uğraşıyoruz. Gelinen son nokta itibariyle imar değişikliği için müracaatımızı yaptık. Sağ olun sizler de bizzat kurumlarla irtibata geçerek bunun hızlandırılması ve hayata geçirilmesi konusunda destek verdiniz. Tüm meslektaşlarımın adına teşekkür ediyorum sizlere. Süreç başladı. İnşallah kısa sürede de sonuçlanacağını düşünüyorum. Bu kadar gecikmeyecekti ama pandemi süreci ve deprem süreci Barolar Birliği’nin ekonomisini biraz daha o bölgelere kaydırmasına sebep oldu. Ama nihai aşamada da güzel bir noktaya geldiğimizi düşünüyorum. İnşallah Adliyeye, Emniyete komşu olacağız..

Baronun 50.kuruluş yıldönümünde 35 yaşında genç bir baro başkanını kaybetmiş olmanın üzüntüsünü de yaşıyoruz. 50 yıl önce Erzurum’a bağlı iken baromuz Necati Akagün ve yine eski Adalet Bakanımız Mahmut Oltan Sungurlu’nun içerisinde bulunduğu 20 avukatla Erzurum’dan ayrılma müracaatında bulunuyorlar. Ve 25 Temmuz 1974 tarihinde Gümüşhane Barosu kuruluyor. Akabinde Bayburt’un il olması nedeniyle Bölge Barosu sıfatı kazanıyor. Nihayetinde Bayburt’un sayısını tamamlaması ve müstakil baro kurmasından sonra da 2021 yılından beri de tekrar Gümüşhane Barosu olarak devam etmekte. Ben geriye dönüp baktığımda daha dün gibi göreve başladığımı hatırlıyorum ama benim açımdan bile 24 yıl geçmiş yani. Gümüşhane Barosu açısından bir 50 yıl çok kolay değil. Daha nice nice 50 yıllara diyelim inşallah. Kuruluştan bugüne kadar görev alan başkanlarımızın bir kısmı ebediyete irtihal ettiler. Başta baro başkanımız Ali Günday olmak üzere tüm meslektaşlarımızdan ebediyete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Hayatta olanlara da uzun ömürler diliyoruz”

image_print

HABERLER