Vali Tanrısever, Gümüşhane’nin mayıs ayı güvenlik istatistiklerini paylaştı

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği basın toplantısıyla ilin mayıs ayı güvenlik ve asayiş istatistiklerini paylaştı. 

Valiliğin resmi youtube kanalından da canlı olarak yayınlanan basın açıklamasında Vali Tanrısever’e İl Emniyet Müdürü Taner Cömert ile İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Demiral eşlik etti.

Toplantıda mayıs ayının güvenlik istatistiklerini bir önceki yılın aynı dönemine göre kıyaslayarak paylaşan Vali Tanrısever, vatandaşların hafta sonu başlayacak olan Kurban Bayramı’nı ve Babaları Gününü şimdiden kutladı.

Kurban Bayramı’na ilişkin tüm kurumların trafik konusu başta olmak üzere gerekli tedbirleri aldığını kaydeden Vali Tanrısever, bayramda trafiğe çıkacak olan tüm vatandaşlardan daha dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına uymalarını istedi.

Terör, göçmen kaçakçılığı, narkotik ve organize suçlar, kaçakçılık, asayiş konuları, siber ve trafik olmak üzere 7 başlıkta Gümüşhane’nin mayıs ayı güvenlik istatistiklerini paylaşan Vali Tanrısever, 2023 yılına göre terörle mücadelede operasyon sayılarının arttığını ve tüm terör örgütlerine yönelik mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini söyledi. 

Gümüşhane’nin göçmen kaçakçılığı rotasında bulunmamasına karşın göçmen kaçakçılığına yönelik gerçekleştirilen 5 operasyonda gözaltına alınan 2 organizatörün Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakıldığını ve 11 düzensiz göçmen hakkında işlem yapılarak Geri Gönderme Merkezlerine sevk edildiklerini kaydeden Vali Tanrısever, uyuşturucuyla mücadelelerinin artarak devam ettiğini belirtti

Uyuşturucu ticareti ve kullanımının engellenmesine yönelik tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek uyuşturucuyu gençlerin ve bütün vatandaşların hayatından uzak tutmak için olağanüstü gayret gösterdiklerini ifade eden Vali Tanrısever, “İlimize gelen uyuşturucu rotalarındaki kontrollerimizi arttırdık. Buna bağlı olarak uyuşturucu ile mücadeleye yönelik operasyon sayılarımızda da gözle görülür bir artış meydana gelmiştir. Operasyon sayısı bir önceki döneme göre yüzde 200 artmış, gerçekleştirilen toplam 14 operasyonda 4 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Operasyonlarda yakalanan metamfetamin miktarındaki artış dikkat çekicidir” dedi.

Tüm vatandaşların kendilerini huzur ve güvende hissetmelerinin tek amaçları olduğunu dile getiren Vali Tanrısever, “Bu kapsamda kişilere ve mal varlığına karşı işlenen suçların azaltılmasına ve aydınlatılmasına yönelik ciddi gayret sarf ediyoruz. Nisan ayı içerisinde, Kişilere Karşı İşlenen Suçların aydınlatma oranı yüzde 89,7, Mal Varlığına Karşı İşlenen Suçların aydınlatma oranı ise yüzde 67,7’dır. Ayrıca Ülke çapında gerçekleştirilen Huzur, Güven, Mercek ve Çember gibi operasyonlar ile uzun süredir aranan şahısların yakalanmasına yönelik gayretlerimizi artırdık. Dönem içerisinde çeşitli suçlardan haklarında arama kararı olan 50 şahıs yakalanmıştır” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar tüm toplantılarda dolandırıcılık olaylarına yönelik vatandaşları ikaz ettiklerini, bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetlerine ağırlık verdiklerini hatırlatan Vali Tanrısever, buna bağlı olarak dolandırıcılık olaylarının düşme eğilimine girdiğini belirterek, vatandaşları Kurban Bayramı öncesi kurban alım ve satımına yönelik ticari faaliyetlerinde, dolandırıcılık olaylarına karşı daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istedi.

Alınan tüm tedbirlere karşın bölgede meydana gelen yaralanmalı trafik kazası sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35 arttığını hatırlatarak vatandaşları uyaran Vali Tanrısever, “Meydana gelen kazaların büyük bir kısmı; araç sürücülerinden kaynaklı hatalar sonucu gerçekleştiği tespit edilmiştir. Önümüzdeki günlerde okulların kapanması ve Kurban Bayramı münasebetiyle gurbette bulunan ve turizm amacıyla ilimize gelecek vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için, trafik kontrol ve denetimlere daha da ağırlık verilecektir” dedi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr