Vali Tanrısever Gündeme Getirdi, İl Genel Meclisi Su Saati Uygulamasını Görüşmeye Başladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Tanrısever Gündeme Getirdi, İl Genel Meclisi Su Saati Uygulamasını Görüşmeye Başladı

Giriş Tarihi: 09 Temmuz 2024 - 22:04

Son Güncelleme: 09 Temmuz 2024 - 22:05

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Haziran ayı başında yapılan “Gümüşhane İl Su Kurulu Toplantısı” nda yaptığı konuşmada “Gümüşhane  il genelinde bütün su şebekelerine su saati uygulaması kararının derhal ve ivedilikle uygulanması lazım” demişti.

Vali Alper Tanrısever’in konuyu gündeme getirmesi sonrasında Gümüşhane İl Genel Meclisi Temmuz 2024 ayı toplantılarında  merkez ve ilçelere bağlı köylerde kullanılan içme sularının daha verimli kullanılması için su sayacı takılması hakkındaki yazı görüşülerek, Tarım Hizmetleri Komisyonu’na sevk edildi.

İlgili komisyonun önümüzdeki günlerde hazırlayacağı raporu İl Genel Meclisi’ne sunması ve Genel Meclis’in konuyu görüşerek karar bağlaması bekleniyor.

HABERE YORUM

Vali Alper Tanrısever’in gündeme getirdiği su saati konusu çok önemli. Köylerimizin çoğunda su kullanımında kavgalar, nizalar çıkıyor. Nedeni şu: Köylerimizde vatandaş içme suyu musluğuna hortum takarak evinin önündeki bahçede sulama yapıyor. Bu iş saatlerde sürüyor. Ama, diğer komşusu su taziyiki olmadığından çamaşır makinasını, şofbenini çalıştıramıyor. Mağdur oluyor.

Bu sorunun en kısa çözümü köy yerleşim yerlerindeki evlerde de içme suyu şebekelerine  su saati mecburiyeti getirmek. O zaman vatandaş her damla su harcamasına para ödeyeceği için adalet sağlanmış olacak.

Bu uygulamanın kalıcı ve adil olması için harcamaların ve ödemelerin dikkatli takibi çok önemli. Yine bu uygulamanın kalıcı ve sürekliliği için bir yönergenin de hazırlanması gerekir.

İl Genel Meclisi’nden çıkacak kararın hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Hasan Pir

image_print

HABERLER