Vali Tanrısever, Kral Pestil - Köme Fabrikası’nı  Ziyaret etti - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

22 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Tanrısever, Kral Pestil – Köme Fabrikası’nı  Ziyaret etti

Giriş Tarihi: 17 Temmuz 2024 - 23:29

Son Güncelleme: 17 Temmuz 2024 - 23:36

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, bugün Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Binasında yaptığı toplantıdan sonra, OSB’de faaliyet gösteren Kral Pestil &  Köme Fabrikası’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

OSB’deki Kral & Pestil Köme Fabrikası’nı ziyaret eden Vali Tanrısever’i firma sahiplerinden  Nurcan Özdemir karşıladı.

Nurcan Özdemir, Vali Tanrısever’e fabrikayı gezdirip ürünler hakkında bilgi verdi. Vali Tanrısever’in incelemlerine GTSO Başkanı İsmail Akçay ve OSB müteşebbis heyet üyeleri de katıldı.

BÜYÜKBAYRAKTARLAR’IN BÜYÜK ESERİ

Kral Pestil Köme Fabrikası’nın sahibi Büyükbayraktar kardeşler  aile olarak 1950 yılından beri Gümüşhane’de ev ölçeğinde üretilen ve kış aylarının vazgeçilmez geleneksel gıdaları olan pestil, köme ve pekmezi üretmekte iken; 1974 yılında bu ürünleri işletme boyutuna taşımış, üretimi 12 aya yaymış ve KRAL markası ile üretmeye başlamıştır.

2000 yılına gelindiğinde bu geleneksel gıdaların üretiminde modern tesislere geçmiştir. Ülkemizde bu ürünlerin ihracatını ilk kez yapmıştır. Firma ortaklarından Kaya Büyükbayraktar’ın ilimize ve ülkemize kazandırdığı bu sektörde faaliyet gösteren  birçok işletme oluşmuş ve pestil ve kömenin ünü hızla büyümüştür.

Kral Pestil, 2002 yılından beri Büyükbayraktar Gıda San. ve Tic. Ltd Şti. çatısı altında organize sanayi bölgesindeki 12000 m2’lik üretim alanında faaliyet göstermektedir.

image_print

HABERLER