Vali Tanrısever, Libyalı Misafirlerini Süleymaniye’deki Uygulama Oteli’nde Ağırladı

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Libya’da faaliyet gösteren tur operatörlerini tarihi Süleymaniye Mahallesindeki Uygulama Oteli’nde ağırladı.

Trabzon Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) organizasyonunda Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen programda Libya tur operatörlerine Gümüşhane’nin tanıtımı yapıldı.

Karadeniz illerini gezen Libya tur operatörleri Gümüşhane’de de tarihi ve turistik mekanları ziyaret edip ve incelemelerde bulundular.

“Gümüşhane olarak çok büyük bir turizm potansiyelimiz var”

Misafir heyeti kentin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesi’ndeki Uygulama Oteli’nde ağırlayarak görüşmeler gerçekleştiren Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, “Gümüşhane turizm potansiyelini artırmak, gelen ziyaretçi çeşitliliğini artırmak için her koldan çalışmaya devam ediyoruz. Sadece körfez ülkeleri değil, Libya, Çin gibi ülkelere de ulaşmak istiyoruz. Bunun için turizm acenteleriyle, sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapıyoruz. Gümüşhane olarak çok büyük bir turizm potansiyelimiz var. Bu turizm potansiyelini değerlendirip Gümüşhane insanının sosyo kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak için çalışıyoruz” dedi.

Trabzon Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) başkanı Murat Çavga ise acente yetkililerinin Karadeniz’in doğasına hayran kaldıklarını ve Libya vatandaşlarının Karadeniz’i bilmediklerini, etkin bir tanıtımla Karadeniz bölgesine yoğun bir talep olacağını söyledi.

HABERE YORUM

Eski Gümüşhane olarak da bilinen Tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde Gümüşhane’nin tek Turizm Meslek Lisesi olan “Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi”ne bağlı olarak hizmet veren  Süleymaniye Uygulama Oteli Gümüşhane’nin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor.

Şehir dışından misafiri gelen her Gümüşhaneli, misafirini mutlaka Süleymaniye Mahallesi’ne götürür. İşte Valimiz Sayın Tanrısever de son gelen misafirlerini bu tarihi mekânda ve prestij otelimizde ağırladı.

Süleymaniye Uygulama Oteli’nin yapılışından sonra, hem Süleymaniye Mahallesi hem de Süleymaniye Uygulama Oteli Gümüşhane için bir prestij mekan olmuştur.

Devletimizin elindeki bu butik imkân haricinde elbette ki şehrimizde profesyonel hizmet veren Gümüşhane’nin yüz akı olan otellerimiz var. Bu otellerimiz zaten Gümüşhane’nin  asıl yükünü çekip, Gümüşhane’nin diğer illere muhtaç olmasını önlüyorlar. Asıl prestij bu otellerimize aittir. Bu hizmetleri veren değerli iş adamlarımıza da bu vesile ile teşekkür ediyorum. Gümüşhane;  Turizm’de, şehircilikte bir gelişme gösterecekse bu gelişmede en önemli katkı özel sektör otellerimizin olacaktır.

Öncelikle Süleymaniye Uygulama Oteli’nden dolayı Gümüşhane Valiliğini, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ve Uygulama Oteli’nin bağlı olduğu  Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nü tebrik diyorum.

Uygulama Otelimizin daha da geliştirilmesinde yarar var. Örneğin, toplantı salonları, toplu yemek ve kahvaltı salonları gelişen şartlara göre acilen yenilenmeli.

Bir diğer durumu da bu vesile ile Valimiz Sayın Tanrısever’e aktarmış olalım. Bildiğim kadarıyla sınırlı sayıdaki öğrenci ve personel ile Turizm lisemiz iki ayrı işletme ile bu şehre hizmet veriyor. Hem Özdenoğlu Konağı hem de Uygulama Oteli. Turizm lisemiz, az sayıdaki öğrenci ve personelle  bu iki önemli hizmeti sunmada yorgunluk yaşayabilir. Bu bakımdan, tüm kuvvetin bundan sonra Süleymaniye Uygulama Oteli’ne verilip, Özdenoğlu Konağı’nın işletmesinin bu okuldan alınmasında yarar olur diye düşünüyorum. Ama, okul yönetimi her ikisini de biz yürütürüz derlerse zaten mesele yok.

Güzel günler dileğiyle.

Hasan Pir