Vali Tanrısever, Torul Halk Eğitim Sergisinde Kemençe İle Tanıştı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

3 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Tanrısever, Torul Halk Eğitim Sergisinde Kemençe İle Tanıştı

Giriş Tarihi: 04 Haziran 2024 - 20:22

Son Güncelleme: 04 Haziran 2024 - 20:54

Gümüşhane’nin Torul İlçesi’nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği yıl sonu sergisi yoğun ilgi ile açıldı.

Sergiye, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Torul Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan, Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, Torul Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halime Çakmak ve çok sayıda davetli katıldı.

Halk Eğitim Sergisinin açılışında Torul Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan ile Torul İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin birer konuşma yaptılar.

Açılış kurdelesinin kesilmesi sonrasında Vali Tanrısever, protokol üyeleri ve vatandaşlar el sanatları, makine nakışı, yöresel kilim, giyim, iğne oyası, geleneksel el nakışları, dekoratif süsleme, hüsnü hat ve gümüş takı işlemeciliği gibi farklı alanlarda üretilen eserleri incelediler.

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, sergi gezisi sonunda Halk Eğitim Merkezlerinin önemli bir göreve sahip olduğunu ve geleneksel el sanatlarının yaşatılmasında önemli rol oynadıklarını ifade ederek, emeği geçen kursiyerlere ve öğreticilere teşekkür etti.

Vali Alper Tanrısever’in sergi açılışında Torul’un sembolü kemençe ile fotoğraf çektirmesi ise serginin en önemli karelerinden biri oldu. Torullu vatandaşlar “Valimiz, Torul’da  kemençe ile tanıştı” espirisi yaptılar.

image_print

HABERLER