Vali Tanrısever’den Gümüşhanelilere Seferberlik Çağrısı

Gümüşhane’de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Alper Tanrısever başkanlığında gerçekleştirildi.

Kurul üyelerinin katıldığı toplantıda Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hikmet Kaya ve uzmanlar tarafından sunum eşliğinde Gümüşhane’nin istihdam verileri ve diğer projelerle ilgili sayısal bilgiler paylaşıldı.

Yılın ilk yarısında gerçekleştirilen istihdam faaliyetleri, aktif işgücü programları, toplum yararına programlar, iş kulübü faaliyetleri, işsizlik ödenekleri hakkında kurul üyelerine bilgi verilmesi ve engelli ve eski hükümlü hibe projelerinin kurul üyelerinin onayına sunulduğu toplantıda konuşan Vali Alper Tanrısever, şehrin işsizlik rakamlarını paylaşarak bir an önce istihdam oluşturulması gerektiğini söyledi.

Gençlerin şehirden gitmemeleri için proje geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Tanrısever, gelecek yıllar için nüfus projeksiyonlarına bakıldığında Gümüşhane nüfusunun azalacağının öngörüldüğünü belirterek bu konuda kurul üyelerinden çözüm önerilerini istedi.

Tüm ilçelerdeki Halk Eğitimi Merkezlerinde tekstil kursu açılması noktasında talimat vererek iş makinesi operatörlüğü kurslarının da biran önce açılmasını isteyen Vali Tanrısever, “Dünyanın her yerinde geçerliliği olan iş makinesi operatörlüğü kursunu maden şehri Gümüşhane’de en kısa zamanda açmamız gerek. Tüm ilçelerimizde de tekstile yönelik kurslar açılsın. Tekstil sektörü de zaman zaman ekonomik şartlara göre, dünyadaki uluslararası durumuna göre değişen bir sektör. Her ne olursa olsun tekstil de uluslararası geçerliliği olan ve her daim ihtiyaç olunacak bir sektördür. Tekstildeki yatırımcılara eleman yetiştirmek için ara eleman açığını kapatmalıyız. Bu noktada da tüm ilçelerimizde kursları açalım” dedi.

Çözüme odaklanarak harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan ve “Bu sadece bizim işimiz değil, hepimizin işi” diyerek toplumun tüm kesimlerine çağrıda bulunan Vali Tanrısever, “Seferberlik ilan etmemiz lazım bu konuda. O gençler elin çocuğu değil bizim çocuğumuz. Bunlar bizim evladımız ve Türkiye’nin geleceği. Bizim onlara sahip çıkmamız lazım. Onlar belki bulundukları ortam nedeniyle kendi geleceklerini düşünmüyor olabilirler. Veya aileleri bu konuda bizim duyarlılığımız kadar duyarlılık göstermiyor olabilir. Ama sahip çıkmamız lazım bu çocuklara” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 25.07.2024